Actualitate

Proiect ambiţios, rezultate pe măsură la Consiliul Judeţean

În maximum 6 luni, şoferii care vor trece prin Giurgiu sau Ruse vor putea afla toate informaţiile legate de drumurile pe care le vor străbate, consultând prima hartă digitală din regiune, sau apelând la o soluţie GIS instalată la  două infochioşcuri amplasate în vama Giurgiu, respectiv Ruse. Consiliul Judeţean derulează în prezent un proiect ambiţios, împreună cu vecinii bulgari.

Va fi realizat un studiu comun româno-bulgar privind infrastructura rutieră din regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse. Va fi realizată de asemenea o soluţie GIS geospaţială pentru gestiunea căilor de transport din zonele menţionate. În plus, vom avea şi o hartă digitală a drumurilor din judeţul Giurgiu şi regiunea Ruse, dar totodată vor exista şi două info-chioşcuri pe care va fi instalată aplicaţia GIS. Consiliul Judeţean Giurgiu, în parteneriat cu Prefectura şi Universitatea Anghel Kâncev, ambele din Ruse, derulează proiectul „Managementul gestiunii drumurilor în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse. O strategie de succes”, prin Programul de Cooperare România-Bulgaria.

Joi, 6 octombrie, sala de şedinţe a Consiliului a găzduit o conferinţă de presă în care au fost prezentate obiectivele şi rezultatele obţinute până acum în cadrul proiectului.

„Credem că utilizarea bazelor de date spaţiale pentru managementul gestiunii drumurilor judeţene va avea atât o valoare strategică pentru noi, ca şi instituţie, cât şi o valoare socială pentru cetăţenii care tranzitează regiunea Giurgiu-Ruse şi care vor avea acces la informaţiile prin intermediul celor două infochioşcuri”, a spus managerul de proiect, Adriana Udroiu.

Potrivit acesteia, până în prezent au fost încheiate achiziţiile privind sistemul informatic, echipamentele IT necesare implementării sistemului, 36 de calculatoare, iar săptămâna trecută a fost stabilită locaţia celor două info-chioşcuri, situate unul în Vama Giurgiu, celălalt în Vama Ruse. Valoarea proiectului Consiliului Judeţean se ridică la peste 1,5 milioane de euro.

„Avem acum, pentru cei 525 de kilometri de drumuri judeţene, foarte multe realizări ce vizează reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane. Mai există practic un număr mic de kilometri asupra cărora ne îndreptăm atenţia pentru ultima etapă a acestui mandat şi avem nevoie, din acest moment, un suport care să ne evidenţieze starea de viabilitate a drumurilor, dar şi lucrările şi situaţia podurilor situate pe aceste drumuri judeţene”, a spus Beianu.

În acelaşi timp, reprezentantul Prefecturii Ruse, Strahil Karapchanski, a specificat faptul că proiectul vine să întărească ideea unei strânse relaţii de prietenie şi colaborare între autorităţile din Giurgiu şi cele din regiunea pe care o administrează. De asemenea, proiectul mai are şi un alt scop.

„Al doilea obiectiv este ceva foarte important, se referă la faptul că acest proiect devine o bază pentru proiecte viitoare, toate sondajele care au fost făcute în cadrul acestui proiect relevă acest lucru”, a spus Strahil Karapchanski.

„De oriunde, din orice hotel, de la orice calculator sau terminal web poţi accesa această hartă şi să găseşti soluţii la faţa locului, cu rute ocolitoare, cu alte posibilităţi”, a declarat şi administratorul public al judeţului, Ionel Muscalu., subliniind faptul că autorităţile giurgiuvene alături de cele din Ruse se pot mândri cu cele mai multe proiecte comune accesate pe Programul de Cooperare România-Bulgaria.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!