Actualitate

Proiect româno-bulgar pentru promovarea turistică a celor două ţări

Crearea unei reţele turistice pentru zona transfrontalieră România – Bulgaria, realizarea unei strategii de marketing pentru mai multe regiuni din cele două ţări, toate în urma punerii la punct a unei baze de date comune româno-bulgare. Consiliul Judeţean Giurgiu derulează în prezent un proiect de mare interes.Autorităţile judeţene, în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Anghel Kâncev din Ruse, Asociaţia Euroregiunea Danubius şi Centrul de Susţinere a IMM-urilor din Ruse, în calitate de lead-partener, implementează proiectul „Tour Net – Promovarea unei reţele transfrontaliere Bulgaria-România pentru dezvoltarea în comun a unor servicii de turism”.

Deşi are un buget destul de mic în comparaţie cu alte proiecte, acesta este unul greu de implementat, din cauza numărului mare de parteneri şi din cauza numeroaselor activităţi propuse, spun reprezentanţii autorităţilor giurgiuvene.

Din totalul bugetului de 400 de mii de euro, Consiliului Judeţean îi revin aproape 33.000 de euro.

„Proiectul îşi propune realizarea unei strategii de marketing a zonei Transfrontaliere de-a lungul Dunării în zona eligibilă a programului, respectiv judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa din România, şi districtele Dobrich, Silistra, Razgrad, Ruse, Veliko Târnovo, Pleven, Vratza, Montana şi Vidin din Bulgaria”, ne-a spus managerul proiectului, Adriana Udroiu.

Potrivit acesteia, baza de date acumulate va furniza informaţii în legătură cu obiectivele turistice, monumentele istorice, traseele sau rutele turistice aflate pe teritoriul judeţelor şi districtelor menţionate. De asemenea, vor fi cuprinse şi date legate de serviciile turistice specifice oferite şi formele de turism alternativ dezvoltat.

„Din datele identificate se doreşte realizarea unei baze de date comune româno-bulgare, a unui catalog turistic ce va fi o ediţie de lux în patru limbi, română, bulgară, engleză şi germană, catalog ce va fi prezentat la ediţiile internaţionale ale târgurilor de turism. În plus, se doreşte crearea unei reţele turistice pentru toată zona transfrontalieră România-Bulgaria, dar şi organizarea unui târg internaţional de turism, la Ruse, în ianuarie 2012”, a mai spus Adriana Udroiu.

Reţeaua, denumită „Turism de-a lungul Dunării în România şi Bulgaria”, va avea două centre de coordonare, unul la Consiliul Judeţean Giurgiu şi unul la Centrul de Susţinere a IMM-urilor Ruse. Beneficiarii reţelei de turism sunt organizaţiile de promovare a turismului în zona transfrontalieră, companii bulgăreşti şi române care furnizează servicii în acest domeniu, operatorii de turism din cele două ţări şi nu numai, dar şi orice turist obişnuit. Proiectul în care CJ Giurgiu este partener se derulează prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria şi este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!