Actualitate

S-a semnat contractul de realizare a depozitului ecologic de la Frăteşti

Proiectul privind implementarea la nivelul judeţului Giurgiu a sistemului de management integrat al deşeurilor va duce la eliminarea impactului asupra mediului şi a riscurilor asupra sănătăţii oamenilor date de modul necorespunzător de gestionare a deşeurilor. El are o valoare de peste 100 de milioane de lei, dintre care, aproape 83 de milioane reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională. Cofinanţarea autorităţilor locale şi judeţene se ridică astfel la circa 100 de miliarde lei vechi.Proiectul Consiliului judeţean va însemna îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a standardului de viaţă prin reabilitarea infrastructurii vechi din sectorul deşeurilor solide. De investiţii vor beneficia peste 297 de mii de giurgiuveni.

Pornind de la necesitatea stringentă de realizare a unui depozit ecologic pentru judeţul nostru, invocându-se aici atât banii cât şi energiile consumate pentru transportul la 70 de km de oraş a deşeurilor şi gunoiului menajer, administraţia judeţeană a continuat demersurile în ceea ce priveşte realizarea acestui important obiectiv.

Astfel, pe 10 iunie, s-a parafat contractul cu Consorţiul alcătuit prin asocierea firmelor SC Iridex Group Construcţii SRL şi Hidroconstrucţia SA Ilfov privind “Construcţia  Centrului de management integrat al deşeurilor, a staţiei de sortare şi acelei de compostare” pe amplasamentul stabilit în comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu.

Conform angajamentelor asumate de reprezentanţii consorţiului, lucrarea urmează să fie realizată în termen de 9 luni. Astfel, până la toamnă va fi gata alveola, restul investiţiilor urmând a fi reluate după încheierea anotimpului rece.

În discuţiile domnului Valentin Todorov cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, domnul Dumitru Beianu, s-a subliniat faptul că amplasamentul trebuie să fie liber de orice sarcină şi, mai ales, să existe autorizaţia de construire, subliniindu-se, totodată, faptul că întreaga echipă care urmează să lucreze la implementarea acestui proiect beneficiază de potenţial şi expertiză în domeniu. Mai mult, domnul Todorov a precizat că, după semnarea contractului se vor apuca imediat de treabă menţionând, în acelaşi timp, că ei deţin capacitatea necesară pentru a se mobiliza în vederea asigurării investiţiei.

Dumitru Beianu i-a înştiinţat pe noii parteneri despre faptul că, în ceea ce priveşte realizarea acestui obiectiv, există deja avizul de principiu al Primăriei comunei Frăteşti şi chiar o autorizaţie de împrejmuire a terenului, ceea ce asigură, pentru început, organizarea de şantier.

La solicitarea constructorului de a vizita spaţiul destinat lucrării contractate, preşedintele CJG Giurgiu, Dumitru Beianu, a împărtăşit această idee, mai ales că terenul respectiv este traversat de magistrala de gaz, aspect important de ştiut încă din faza de proiectare.

După semnarea documentelor, reprezentanţii consorţiului de firme s-au deplasat în teren pentru a viziona amplasamentul.

După organizarea de şantier, lucrările vor debuta în forţă. Aşadar, în următoarea perioadă, în cadrul proiectului, va fi realizat un centru de management integrat al deşeurilor, construit la standarde europene la Frăteşti, care va cuprinde un depozit ecologic, o staţie de sortare a deşeurilor şi o staţie de compostare.

 

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!