Printre multele deficienţe ale scrutinului de duminică s-a numărat şi comunicarea cu presa a unora din insituţiile implicate în procesul electoral. Mai exact, a Poliţiei.
Dacă la alte alegeri presa locală primea, de bine de rău, informaţii despre ceea ce se întâmpla în secţiile de votare din judeţ – incidente electorale – chiar dacă aceste informaţii veneau cu întârziere -adică numai după ce purtătorul de cuvânt oficial al MAI ieşea pe posturile naţionale şi anunţa situaţia din întreaga ţară – de această dată, Poliţia de la Giurgiu nu a mai dat niciun fel de informaţie legată de incidente electorale.
Deşi purtătorul de cuvânt de la Giurgiu şi-a arătat disponibilitatea şi amabilitatea, în ziua alegerilor nimeni nu a putut afla nimic de la el. Nici despre cele întâmplate la Prundu, unde se pare că veşnicul „abonat” la incidente electorale, Ionel Dinu, iarăşi ar fi fost agresat – sau, cel puţin, aşa susţine el – nici despre faptul că la Singureni, primarul intra nestingherit în secţia de votare şi îndruma alegătorii pe cine să voteze şi nici despre alte eventuale incidente legate de aceste alegeri.
Motivul: în teritoriu s-a primit ordin de sus ca nimeni să nu spună absolut nimic despre cre se întâmplă, singurul abilitat să facă declaraţii pe această temă fiind purtătorul de cuvânt al Ministerului. Amabil, purtătorul de cuvânt de la Giurgiu ne-a dat un număr de telefon de unde, teoretic, am fi aflat informaţiile ce ne interesau, însă, sunând acolo, ni s-a furnizat un alt număr de telefon, la care, însă, toată ziua de duminică nu a răspuns nimeni.
Din când în când, mai vedeam pe posturile naţionale câte o declaraţie a purtătorului oficial „de vorbe” de la Minister, care spunea, în trei cuvinte, că, de fapt, nu prea s-a întâmplat nimic pe nicăieri. În aceste condiţii, este normal să apară suspiciuni şi întrebări de genul: cine a avut interesul ca incidentele electorale să nu fie mediatizate? Să fi fost doar o „scăpare” a celor din Minister? Cam de greu de crezut. Vom vedea ce se întâmplă la turul doi, când ar fi de preferat ca purtătorii de cuvânt din teritoriu să fie lăsaţi să îşi facă meseria.