Deşi, în ultima perioadă, consilierii aşa-zisei noi majorităţi ne-au cam obişnuit cu scandalurile în şedinţele CJ, ceea ce s-a întâmplat vineri a întrecut orice limită, şedinţa ordinară a lunii octombrie urmând a intra, fără îndoială, în istoria Consiliului Judeţean.
Şi asta pentru că, în încercarea de a-şi apăra „cu dinţii” cei trei consilieri PLR, care, practic, nu mai au dreptul de a ocupa fotoliile de consilieri din moentul în care au optat pentru un partid care, de fapt, nu există, consilierii PSD, PC şi, evident, cei trei consilieri în cauză, au transformat şedinţa în circ.
Nu vom intra în detalii despre scandalurile, jjignirile şi acuzaţiile ce s-au auzit în sala de şdinţe (manifestări care, la un moment dat, păreau desprinse dintr-un reportaj realizat undeva, în ţigănie), ci vom vorbi doar despre ce s-a întâmplat după ce ordinea de zi a şedinţei nu a fost aprobată, iar şedinţa a fost declarată închisă. Legal şi corect. Numai că, după ce consilierii PNL au părăsit sala (odată ce şedinţă fusese închisă), ceilalţi au considerat că, având majoritatea, pot desfăşura mai departe şedinţa. Şi aşa au şi făcut. Numai că secretarul Florian Dinu (cel pe care s-au bazat pentru a le asigura legalitatea) a uitat să le spună un detaliu esenţial: şedinţa ordinară fusese închisă şi, pentru ca ceea ce s-a întâmplat după să fie legal, ar fi trebuit declarată deschisă o altă şedinţă (eventual, de îndată).
Nu s-a întâmplat, însă, aşa. Consilierii rămaşi au scos de pe ordinea de zi punctele care nu le conveneau (adică cele vizând încetarea mandatelor PLR-iştilor), dar au mai scos şi altele, fără legătură cu subiectul „fierbinte”. Deşi, la prima vedere, scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor vizând constatarea vacantării locului ocupat de Vlanetin Grecu şi validarea unui nou consilier în locul acestuia (Ion Mateescu) nu avea nicio relevanţă, se pare că a existat un intrees clar şi concret: aşa cum au făcut şi în cazul consilierului Micică (cu sprijinul generos al prefectului de Giurgiu, care a atacat o hotărâre de validare la mai bine de 4 luni de la emitere!), şi de data asta, consilierii noii majorităţi încearcă, prin orice mijloace, să împiedice PNL-ul să îşi completeze grupul.
Asta înseamnă, potrivit unor recente declaraţii ale preşedintelui Mustăţea, că această nou majoritatea „nu este chiar atât de sigură pe forţa sa”, atâta timp cât se foloseşte de astfel de tertipuri. Revenind la şedinţa „de jucărie” de vineri, ar mai fi de remarcat că preşedintele Mustăţea a declarat că aşteaptă să vadă dacă InstitutiţiaPrefectului va ataca hotărârile adoptate de consilierii rămaşi vineri în sală şi, dacă acest lucru nu se va întâmpla, o va face chiar el.