Spitalul orăşenesc Bolintin Vale este o unitate medicală generală, cu 168 de paturi pentru spitalizare continuă şi 15 paturi pentru spitalizare de o zi, de serviciile medicale beneficiind circa 140.000 de pacienţi. În ultimii ani, unitatea medicală a cunoscut o continuă dezvoltare. Începând cu partea de ambulatoriu, în ultimii trei ani, conducerea spitalului a reuşit să înfiinţeze şi secţii noi. Este vorba despre neurologie, dermatovenerologie, ortopedie şi urologie. Potrivit managerului, medicul Lucian Horhotă, pentru aceste specializări au fost găsiţi şi medici foarte buni, care vin, prin colaborare, din spitale bucureştene. Astfel, colectivul s-a îmbogăţit în ultima perioadă cu doi radiologi, un cardiolog, un oncolog şi ginecologi.
Unitatea medicală a cunoscut însă şi o dezvoltare din punct de vedere al infrastructurii. Fiind găzduit de clădiri vechi, ce alcătuiau odinioară un adevărat conac boieresc, spitalul a trecut, din 2006 şi până în prezent, printr-un proces amplu de reabilitare şi modernizare. Toate lucrările au fost făcute cu sprijinul primăriilor Bolintin Vale şi Deal, cu al unor sponsori, dar mai ales cu eforturi ale personalului medical de acolo.
Astfel, au fost executate reabilitări exterioare, placări pentru eficienţă termică, dar şi reabilitări interioare, plecând de la montarea de linoleum medical şi până la schimbarea geamurilor.
Spitalul orăşenesc Bolintin Vale este încadrat în clasa a IV-a, şi este, printre cele 33 de unităţi medicale, la nivel naţional, acreditate de Ministerul Sănătăţii. Aşadar, deşi vorbim despre un spital destul de mic, dacă îl comparăm cu cel judeţean de exemplu, cei care lucrează acolo au demonstrat că se poate! Se poate face treabă, însă, evident, doar dacă eşti ambiţios şi pasionat, cu respect faţă de pacienţi şi faţă de colegi. Meritele managerului spitalului Bolintin Vale sunt recunoscute chiar de primarul oraşului, Nicolae Sugurel.
Potrivit edilului, medicul Lucian Horhotă a reuşit, prin propriul exemplu, să îi mobilizeze şi pe colegii lui să facă treabă bună, astfel încât spitalul să se dezvolte.