Investiţiile realizate pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt atât de complexe încât au depăşit chiar şi aşteptările conducerii unităţii spitaliceşti. În numai aproximativ un an de când a fost preluat de Consiliul Judeţean, la Spital au fost realizate lucrări de modernizare mai importante decât în ultimii 20 de ani. Doctorul Mihai Petre, directorul Spitalului giurgiuvean, relata recent despre transformările care au loc în cadrul acestei unităţi, arătând că implicarea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean este decisivă pentru progresul realizat. „Sunt de 30 de ani în acest sistem şi, sincer, nu credeam că vom putea realiza atâtea la Spitalul Judeţean. Totul se datorează conducerii Consiliului Judeţean, d-lui preşedinte Dumitru Beianu, care se implică personal în permanenţă pentru a ne ajuta”, a declarat doctorul Mihai Petre.
Astfel, sunt executate deja în proporţie de 90% lucrări de igienizare completă a spitalului nou, aceasta însemnând modernizarea tuturor spaţiilor unităţi, a fost dat în folosinţă un spaţiu nou pentru cabinetul de ortopedie- traumatologie, cu aparatură modernă, un alt spaţiu pentru Pediatrie fiind aproape finalizat. De asemenea, a fost pusă la punct o staţie nouă de sterilizare, la standarde performante. În spitalul vechi este derulată o investiţie complexă de renovare şi reparaţii capitale, iar secţiile de aici (oftalmologie, neurologie, ORL) vor avea în curând la dispoziţie spaţii amenajate în condiţii excepţionale. De altfel, întreg spitalul vechi va fi transformat în totalitate, iar investiţia va însemna inclusiv amenajarea spaţiului destinat arhivei. În acelaşi timp, a fost reabilitat şi spaţiul destinat secţiei în care va fi mutat spitalul de boli infecţioase de la Singureni, ca urmare a desfiinţării acestuia prin decizia luată nu de mult de Ministerul Sănătăţii, astfel încât întreaga operaţiune de mutare să fie încheiată până la finalul acestui an.
O componentă deosebit de importantă a modernizării Spitalului Judeţean o reprezintă achiziţionarea de echipamente şi aparatură de înaltă performanţă. Astfel, a fost deja semnat contractul pentru un computer-tomograf şi pentru aparat RMN – o premieră absolută pentru Spitalul Judeţean, sălile de operaţii (una la ortopedie şi trei în blocul operator) sunt reabilitate complet, aparatura fiind una care concurează cu ceea ce există în marile spitale din Bucureşti.
Dacă la capitolul investiţii Spitalul stă foarte bine, se poate spune acelaşi lucru în ceea ce priveşte personalul, mai exact numărul medicilor şi al cadrelor sanitare. „Avem 120 de posturi vacante, dar nu avem voie să angajăm, aşa a decis Ministerul Sănătăţii. Anul trecut am primit aprobare pentru trei angajări, aşteptăm să vedem ce ni se aprobă în continuare. Nu avem nici medici suficienţi, nici asistente, nici infirmiere, nici măcar femei de serviciu. Specialiştii sunt puţini şi este greu de crezut că ar veni un specialist pentru un salariu de 900 de lei”, arăta doctorul Mihai Petre.