Pleacă de acasă cu cizme de cauciuc şi cu pantofii în pungă, şi se schimbă când ajung în şosea. Este povestea a mii de giurgiuveni care locuiesc pe străzi laterale, străzi ce nu au fost şi nu sunt băgate în seamă de nimeni, de ani de zile. Iar ploaia din ultimele zile le-a agravat situaţia.
Imediat după ce furtuna de joi se liniştea, echipajele Primăriei interveneau rapid în oraş, pentru a înlătura pagubele. Se ridicau copacii căzuţi, se curăţau şoselele, se încărca totul în maşini, astfel că, în doar câteva ore, aproape că nu se mai vedea vreun semn al furtunii. Asta, însă, pe străzile şi şoselele principale, că în restul oraşului, situaţia este cu totul alta.
O stradă care, cel puţin teoretic, are şi canalizare. Şi din păcate nu este singura, pentru că oraşul este plin de astfel se străzi… Oltului, Mureş, Ialomicioarei, Austrului, Prunaru, Cernei, Plopilor, Amurgului, Cireşului, Nucului… iar lista este foarte lungă – toate aceste străzi par despinse dintr-un alt secol. Zeci de ani, singurul lucru pe care autorităţile l-au făcut pe aceste străzi – şi altele asemenea lor – a fost să aducă sute, poate mii de basculante cu nisip şi pietriş şi să le arunce pe stradă. Strat peste strat, străzile s-au înălţat, evident, casele au rămas mult mai jos şi sunt inundate, de câte ori plouă. Şi situaţia este aceeaşi peste tot.
Aşa trăieşte o bună parte – poate chiar cea mai mare parte – a giurgiuvenilor. A giurgiuvenilor care, ca şi concetăţenii lor ce au norocul de a sta „la şosea”, plătesc şi ei taxe şi impozite. Iar aceasta este adevărata faţă a oraşului nostru. Şi, cum trăiesc aşa de zeci de ani, oamenii şi-au pierdut până şi speranţa că va fi mai bine şi că vor mai apuca ziua în care să aibă şi ei asfalt la poartă şi să poată pleca de acasă fără cizme de cauciuc.