La zi

Studenţii giurgiuveni au făcut senzaţie la un concurs de robotică

Zeci de studenţi de la electronică au participat recent la un concurs de robotică, desfăşurat în Capitală. Robochallenge a ajuns la cea de-a IV-a ediţie, iar Giurgiu a avut şi de această dată reprezentanţii săi.

Evenimentul s-a desfăşurat miercuri, 16 martie, la amfiteatrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti. Concursul a constat în construirea şi utilizarea unor roboţi autonomi, 100% concepuţi şi realizaţi individual.

 

Mai multe amănunte despre competiţie am aflat chiar de la cel care a condus echipa din care au făcut parte şi doi tineri giurgiuveni, respectiv îndrumătorul de proiect, Petre Slăvescu. Potrivit acestuia, competiţia a avut două probe, cea de laser tag, care a presupus testarea capacităţii robotului de a depista adversarii pe un teren delimitat, tip labirint, şi de a-l explora cu o rază laser, cu condiţia să nu lovească parapeţii labirintului şi să nu iasă din terenul marcat.

Cea de-a doua probă, denumită summo, a presupus testarea capacităţii robotului de a depista adversarul şi de a-l îndepărta din ringul de joc.

„În mod surprinzător, faţă de alţi ani, numărul roboţilor a fost mult mai mare, la fel de crescut a fost şi interesul oficialilor Ministerului Educaţiei pentru un asemenea gen de evenimente. Acest concurs nu este o luptă în sine a roboţilor, ci o metodă de verificare a cunoştinţelor dobândite de studenţi în timpul anului universitar”, ne-a declarat Petre Slăvescu. Acesta a adăugat că echipa condusă de el a fost formată din patru studenţi, doi fiind din oraşul nostru, iar robotul construit de aceştia a primit cel mai mare punctaj la omologare.

Pe 16 aprilie, va avea loc, tot în Bucureşti, etapa naţională a concursului „Robochallenge”, iar finaliştii vor merge la Viena la un concurs european.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!