Cultură

Sute de giurgiuveni au participat la “Noaptea muzeelor”

Ediţia de anul acesta a “Nopţii muzeelor” a fost un succes. Sute de giurgiuveni au trecut pragul muzeului în cele două zile din week-end şi foarte mulţi au fost prezenţi în Parcul Alei la spectacolul desfăşurat cu această ocazie. Organizatorii, Muzeul Judeţean ‘Teohari Antonescu”, în parteneriat cu Centrul Cultural „Ion Vinea”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Teatrul „Tudor Vianu” au marcat în acest fel o reuşită, atrăgând un public numeros la activităţile derulate sâmbătă, 14 mai.Evenimentul organizat anul acesta a adus la Giurgiu o serie de noutăţi culturale care au atras publicul. Seara a fost deschisă de directorul muzeului, Traian Popa. Domnia sa a urat bun venit tuturor giurgiuvenilor care au ales să-şi petreacă timpul liber participând la “Noaptea muzeelor” şi le-a dezvăluit programul.

Pentru această ocazie angajaţii muzeului au pregătit două expoziţii noi, dar vizitatorii au avut acces şi la expoziţiile permanente din muzeu, cea de arheologie şi de istorie modernă. Prima dintre ele, “Culorile în preistorie: roşu, alb,negru” este semnată de Raluca Kogălniceanu, iar cea de-a doua, de orologerie îl are ca autor pe muzeograful Mircea Alexa. Cei care nu le-au văzut încă trebuie să ştie că mai pot fi vizitate şi în perioada ce urmează.

În timp ce în muzeu erau aşteptaţi vizitatori, în parc, cei prezenţi au asistat la un amplu program artistic. Giurgiuvenii au putut asculta un frumos concert susţinut de orchestra de suflători „Valahia” a Centrului Cultural “Ion Vinea”, artiştii cântând în foişorul din parc în care odinioară cânta fanfara oraşului. Membrii Orchestrei de Suflători “Valahia”, sub bagheta dirijorului Virgil Peţanca, i-au încântat pe cei prezenţi cu un repertoriu variat destinat publicului larg.

Tot în aceeaşi locaţie au evoluat sâmbătă seară şi elevii cercurilor de canto, dans şi muzică instrumentală din Giurgiu, copii talentaţi de la Centrul Cultural “Ion Vinea” şi de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Originalitate, umor, emoţie şi ritm. Aşa s-ar caracteriza în câteva cuvinte prestaţia artistică a actorului Vasile Toma şi a toboşarul Mirel Stănescu, inginerul de sunet al Teatrului Tudor Vianu care au încheiat programul artistic de sâmbătă seară. Cei doi au adus un strop de umor de bună calitate, un pic de emoţie şi multă energie.

 

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!