Ajuns la a IV-a ediţie, Târgul de Moşi din acest an s-a desfăşurat în perioada 9-13 iunie şi a reunit meşteri populari din judeţe precum Harghita, Târgu-Mureş, Suceava, Iaşi, Teleorman, Vâlcea, Maramureş, Giurgiu, din Bucureşti şi Sectorul Ilfov.În organizarea Muzeului Judeţean “Teohari Antonescu” şi cu sprijinul administraţiilor locală şi judeţeană, târgul a devenit deja o tradiţie pentru giurgiuveni, mulţi dintre vizitatori fiind atraşi de produsele specifice mai multor zone din ţară. Aici au avut ocazia să ia contact cu artizani populari autentici, păstrători şi promotori ai culturii şi tradiţiei strămoşeşti.
Pe lângă prezentarea unor mărfuri diversificate, meşterii populari au împărtăşit celor interesaţi din tainele meseriei lor, meserie păstrată cu sfinţenie, aceştia considerând că limba, tradiţia şi portul sunt cele mai de preţ comori ale unui neam. Drept urmare, costumele populare din pânză de in şi ia românească au suscitat interesul cumpărătorilor, iar prin meşteşugul olăritului au fost conturate cele mai inspirate creaţii din lut.
Obiectele de uz gospodăresc realizate din cupru şi lemn, bijuteriile din argint, icoanele din lemn, dar şi o variată gamă de produse alimentare, mezeluri, brânzeturi şi prăjituri de casă, au atras în număr mare vizitatorii, unii dintre aceştia mărturisind cu câtă plăcere au aşteptat evenimentul.
Spre deosebire de alţi ani, târgul a fost amplasat vis-a-vis de Spitalul Judeţean şi la propunerea primarului Lucian Iliescu, spre încântarea locuitorilor, a mai rămas o zi. Şi organizarea a fost una atentă, municipalitatea ocupându-se de realizarea unor căsuţe din lemn, în felul acesta comerţul practicat realizându-se în condiţii adecvate, atât pentru expozanţi cât şi pentru cumpărători.
știre următoare