Actualitate

Trei hotărâri ale Consiliului Judeţean ce au schimbat soarta giurgiuvenilor

„Reabilitarea infrastructurii de acces pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere în regiunea Giurgiu-Ruse”. Un proiect european câştigat de Consiliul Judeţean Giurgiu ce vizează modernizarea DJ 503A Izvoarele-Răsuceni şi DJ 503 Izvoarele-Onceşti a declanşat cea mai amplă acţiune de ajutorare a cetăţenilor defavorizaţi din Giurgiu, beneficiari ai lemnului de foc provenit din tăierea copacilor aflaţi pe cele două drumuri judeţene.

Hotărârea CJG nr.284/13.10.2011 prevede că din tăierea celor peste 2000 mc lemn de plop situat pe marginea DJ 503 şi 503A vor beneficia 1438 de persoane cu venituri mici.

Pensionari cu venituri până în 400 de lei, cetăţeni care se încadrează în prevederile Legii 416/2006 şi ai Legii 280/1997, toţi au primit câte 1,35 mc lemn de foc cu titlu gratuit pentru a putea traversa mai uşor iarna în care ne aflăm.

Ionuţ Şoavă, consilier CJG, unul din coordonatorii acestei acţiuni de mare întindere, ne-a declarat că în cursul distribuirii lemnului, de acest demers au luat la cunoştinţă mai mulţi locuitori din Giurgiu fără nici un venit şi care nu apăreau în prima listă din Hot. CJG 284, dar care aveau mare nevoie de acest ajutor. Astfel că a apărut a doua Hotărâre de Consiliu, nr. 321 din 30 noiembrie 2011, hotărâre care prevedea că încă 217 persoane, de această dată fără nici un venit, vor beneficia de ajutorul material sub formă de lemn de foc.

Distribuirea intensivă a acestor ajutoare, asigurată prompt şi eficient de către angajaţii Direcţiei Judeţene de Transport, Euro Grup Techno şi de către o firmă privată, a dus la apariţia celei de-a treia hotărâri de consiliu. În Hotărârea CJG 351/20.12.2011, încă 282 cereri pentru primirea ajutorului au fost aprobate.

Sintetizând cifrele primite de la Ionuţ Şoavă, pe DJ 503 şi 503 A s-au tăiat peste 2200 mc lemn de plop, lemn distribuit către 1300 de persoane din prima listă.

Pe DJ 507 Oinacu-Gostinu au fost debitaţi peste 550 mc lemn de plop; pe acest tronson, tăierile s-au făcut la arborii care au depăşit perioada de maturitate sau sunt uscaţi complet. Cantitatea de lemn a fost distribuită la 431 persoane fără nici un venit aflate pe celelalte două liste.

Primăria Izvoarele a beneficiat de 50 mc lemn de foc şi 26 mc cracă rezultată din tăiere, Primăria Răsuceni de 50 mc lemn de foc şi 36 mc cracă, Primăria Stăneşti a primit 14 mc lemn de plop, la fel şi Primăria Oinacu.

Aceste localităţi aflate pe traseul drumurilor judeţene unde s-au efectuat tăieri au împărţit lemnul primit la bisericile, şcolile şi grădiniţele aparţinătoare, încheind, ca un corolar, o acţiune umanitară ce a dat un suflu revigorant speranţelor giurgiuvenilor că se poate trăi un pic mai bine când cei în care ai crezut nu îţi înşeală aşteptările.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!