Conform http://adevarul.ro Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la vânzare, prin licitaţie publică organizată la 23 martie, 144 de bunuri mobile, aflate sub sechestru, ale Colegiului Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu“ din Giurgiu, printre care electronice, aparatură de laborator, coş de baschet, scară, aer condiţionat şi altele, cu o valoare cumulată de aproape 18.000 de lei (fără TVA).
Bunurile scoase la vânzare prin licitaţie au fost sechestrate.
Sunt scoase la vânzare electronice (calculatoare, imprimante, scanner, monitoare, aparete foto digitale, router), aparate electrocasnice (maşină de spălat, aspirator, cuptor cu microunde), aparatură de laborator (osciloscop, transformator, capacimetru, ampermetru, multimetru digital, dar şi machete de cuplaj tip câine, coloană vertebrală flexibilă cu nervi, suport pentru aceasta etc), coş de baschet, aer condiţionat etc. Toate acestea au o un preţ de evaluare sau de pornire cumulat de 17.894 de lei, fără TVA.
Cei interesaţi să cumpere bunurile trebuie să prezinte până la 20 martie, ora 14.00, ofertele de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare (10% din preţul de pornire a licitaţiei) şi împuternicirea, dacă este cazul.
În luna octombrie a anului trecut, Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu a decis ca două licee să funcţioneze în aceeaşi clădire pentru eficientizarea cheltuielilor cu întreţinerea pe timp de iarnă. Mai exact, Liceul Tehnologic să fie mutat în aceeaşi clădire cu Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu“.
„La nivelul Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu şi în urma discuţiilor cu colectivul de cadre didactice de la Colegiul Tehnic «Viceamiral Ioan Bălănescu» şi de la Liceul Tehnologic şi având în vedere eficientizarea cheltuielilor – pentru că în momentul acesta liceul tehnologic nu mai are bani pentru plata încălzirii şi pentru celelalte utilităţi, energie electrică – ne-am gândit că tot stătea o jumătate de clădire goală la Colegiul Tehnic «Viceamiral Ioan Bălănescu».
Ne-am gândit să amenajăm etajul doi şi trei şi să mutăm liceul tehnologic la liceul de marină, cu intrare separată, fără nicio problemă“, a declarat în octombrie inspectorul general şcolar Gigi Oprişan. El a spus că faţă de această decizie au existat anumite reticenţe deoarece mulţi se tem că cele două instituţii de învăţământ vor fi comasate, dar a susţinut că această mutare este doar una fizică şi în interesul elevilor.
„Pentru mine, primordial este interesul elevului. Este o mutare dintr-un local de liceu care nu arată foarte bine într-unul care este decent, unde au şi o sală de educaţie fizică în care pot face orele de educaţie fizică aşa cum trebuie, cu săli de clasă mari, luminoase şi încălzite“, a completat Gigi Oprişan.
Totodată, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat, în octombrie, că pentru creşterea calităţii actului de educaţie vrea ca în fosta clădire a liceului tehnologic din Giurgiu să construiască un internat modern pentru elevi.
N.R. Fostul “Liceu de Marină”, din strada Uzinei, este una dintre şcolile de prestigiu din Giurgiu şi foştii elevi sunt mândri că au fost absolvenţi ai acestui liceu. Unitatea de învăţământ, căreia i-au trecut pragul mii de elevi şi cadre didactice de-a lungul timpului, a adus mândrie municipiului Giurgiu şi are aproape 41 de ani de existenţă.
știre anterioară
știre următoare