Actualitate

Ultimele pregătiri pentru startul taberei internaţionale de Cruce Roşie de la "Stejarul"

tabara cr rosie

Pentru prima dată în istoria sa, Giurgiu găzduieşte, săptămâna viitoare, o tabără internaţională, iar organizatorii – Crucea Roşie Giurgiu – pun la punct ultimele detalii, ca totul să iasă perfect. Iată ce spun reprezentanţii filialei judeţene de Cruce Roşie, într-un comunicat de presă pe această temă: 

„Echipa de organizare a Taberei Internaţionale “Salvatori din apă” a început de astăzi, 22 august, amenajarea zonei în care se va desfăşura acest proiect de mare anvergură, în premieră în ţară.

Sub atenta coordonare a directorului filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru, voluntarii tineri, dar şi cei cu experienţă au demarat a pregătirea taberei Stejarul din pădurea Bălănoaia ce va găzdui acest eveniment. Echipa de la Giurgiu a recepţionat materialele trimise de la sediul central al Crucii Roşii Române, respectiv corturi ultramoderne fabricate în Elveţia pentru cazarea voluntarilor, paturi cu saltele, lenejerii, echipamente, etc.

„Astăzi, în tabăra de la Stejarul se înalţă oraşul Crucii Roşii care timp de o săptămână va găzdui un proiect pilot în România, un proiect ambiţios ce s-a născut în Bulgaria, în urmă cu un an. Beneficiem de sprijinul Societăţii Române de Cruce Roşie, dar responsabilitatea aparţine filialei de la Giurgiu care s-a angajat să pună pe picioare un proiect nou la noi în ţară în urma căruia 60 de voluntari vor fi antrenaţi pe salvarea din apă, aici în tabără, dar şi la Dunăre. Crucea Roşie este o familie, iar noi, familia de la Giurgiu vrem să demonstrăm că se poate şi că putem reprezenta un exemplu şi pentru alte fililale din ţară , a declarat Marian Măcelaru.

Prima ediţie a Taberei Internaţionale “Salvatori din apă” se va desfăşura aşadar în  perioada 25-31 august, cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu şi al Consiliului Local. Au răspuns invitaţiei organizatorilor voluntari majori din cadrul detaşamentelor pentru situaţii de urgenţă, având ca temă salvarea din apă. În acest sens, vor fi pregătiţi 60 de voluntari din Alba, Arad, Caraş, Timiş, Dolj, Teleorman, Vrancea, Ialomiţa, Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, de către specialişti de salvare din apă cu barca, de la Crucea Roşie din Sofia şi Ruse, Bulgaria, Crucea Roşie Română şi Giurgiu.

Timp de şapte zile voluntarii vor învăţa tehnici teoretice şi practice de prim-ajutor, tehnici de salvare din apă, de conducere a bărcilor de salvare, noţiuni de comunicare şi semnalizare la distanţă, tehnici de supravieţuire şi orientare, asistenţă psihologică în situaţii de criză.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!