Actualitate

Un mandat încununat cu succese la Consiliul Judeţean Giurgiu

  • lProiecte implementate în mai multe domenii ce au absorbit peste 100 milioane euro
  • l400 de kilometri reabilitaţi şi modernizaţi dintr-un total de 500 km drumuri judeţene

 

Sunt statistici oficiale, sunt date ce nu pot fi contestate, sunt oameni care ştiu şi nu pot fi minţiţi. În perioada 2008-2012, sub conducerea lui Dumitru Beianu, Consiliul Judeţean Giurgiu a avut o activitate prolifică, fiind imposibil de făcut o comparaţie cu acţiunile edililor din mandatele anterioare. În primul rând, reamintim faptul că, în ultimii patru ani, datorită specialiştilor din CJ, au fost absorbite peste 100 de milioane de euro, prin proiecte implementate în mai multe domenii şi au fost reabilitaţi şi modernizaţi 400 de kilometri din 500 cât măsoară drumurile judeţene.

Dar reuşitele nu se opresc aici. Între 2008 şi 2012, potrivit rapoartelor de activitate ale Direcţiilor Consiliului Judeţean, din punct de vedere administrativ, au fost desfăşurate nenumărate activităţi de monitorizare şi cooperare pentru gestionarea serviciilor de utilitate publică, de promovare regională şi atragere a investiţiilor străine, activităţi culturale şi de modernizare administrativă.

În acest ultim sector, a fost creată şi aprobată sigla judeţului, a fost obţinut certificatul privind Sistemul de Management al Calităţii ISO. Mai mult decât atât, a fost implementat sistemul de semnătură electronică, necesar în procedurile de achiziţie publică ale judeţului şi au fost create căsuţe de e-mail pentru mai multe instituţii subordonate şi primării, în sistem securizat.

În ceea ce priveşte sprijinirea valorilor din domeniul cultural-educativ al judeţului Giurgiu, în mandatul lui Dumitru Beianu şi al consilierilor săi, au fost acordate sprijine financiare elevilor şi profesorilor cu merite deosebite la concursuri şcolare şi sportive.

Promovare regională la nivel naţional şi internaţional

Consiliul Judeţean Giurgiu stă excelent şi în ceea ce priveşte promovarea regională. Aşadar, au fost încheiate acorduri de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Spaniolă, cu provincia Fujian din China şi, nu în ultimul rând, a fost dezvoltată o bună colaborare între judeţul Giurgiu şi districtul Ruse.

În altă ordine de idei, referitor la o dezvoltare armonioasă a întregii zone, Giurgiu face parte acum din şapte Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară.

În vederea îmbunătăţirii serviciului de iluminat public, furnizat de autorităţile publice de pe raza judeţului Giurgiu, membre în ADI, Iluminat Public Eficient, Consiliul Judeţean Giurgiu a oferit tuturor primăriilor asistenţă tehnică pentru realizarea unui audit al sistemului de iluminat public şi ulterior pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice aferente.

A fost, totodată, înfiinţat un ADI şi pentru gestionarea deşeurilor solide, dar şi unul în ceea ce priveşte realizarea cadastrului general al judeţului.

Implementarea proiectelor cu finanţare naţională şi europeană

În mandatul acesta, sub conducerea lui Dumitru Beianu, în baza unor proiecte, au fost dotate toate direcţiile subordonate Consiliului Judeţean sau faţă de care instituţia are atribuţii de asigurare a dotărilor tehnice, precum Direcţia pentru Protecţia Copilului, Centrul de Afaceri Danubius, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu.

Au fost depuse şi câştigate proiecte în procent de 95%, fiind aşadar absorbite peste 100 de milioane de euro, Giurgiu devenind primul judeţ din regiunea de graniţă la acest capitol.

Astfel, au fost implementate proiecte privind dotarea IT a mai multor instituţii subordonate, proiecte privind managementul situaţiilor de urgenţă (aceasta presupunând dotarea ISU cu autospeciale şi alte echipamente specifice intervenţiilor în caz de incendiu şi nu numai), dar şi în domeniul turismului, zona Comana fiind în prim plan. Au fost implementate proiecte în sectorul infrastructurii rutiere şi amintim aici modernizarea DJ 503 şi 503A – Giurgiu – Răsuceni, 411 – Hotarele – Clejani şi 603 Naipu – Comana.

Şi asistenţa socială a fost o prioritate a Consiliului Judeţean, prin intermediul unor proiecte fiind acum în plin proces de modernizare Centrul de la Tântava, Complexul de Servicii Sociale din municipiu, dar se lucrează şi la Singureni – fostul spital urmând să fie transformat în centru pentru bătrâni, este în plan şi modernizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Mironeşti şi lista rămâne deschisă.

În ediţiile viitoare, veţi putea citi pe larg despre activitatea Consiliului Judeţean Giurgiu în domeniile prezentate deja, dar şi în ceea ce priveşte dezvoltarea sectorului agricol, sprijinirea afacerilor locale prin intermediul Centrului de Afaceri Transfrontalier „Danubius”, dar şi despre protocoale de înfrăţire realizate în comunităţi din Giurgiu şi alte localităţi din ţară sau străinătate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!