Actualitate

Vasile Mustățea, uitase cum a ajuns președintele CJG!

pnl grSuspectat mai întâi de infidelitate politică și apoi dovedit, Vasile Mustățea, președintele Consiliului Județean Giurgiu a fost pus în discuția Biroului Politic Județean al PNL local, cu propunerea pentru excluderea sa din rândurile acestei structuri.

Așadar, în data de 4 decembrie, liberalii au demarat procedurile statutare în acest scop, excluderea lui Vasile Mustățea fiind votată într-o majoritate covârșitoare. După acest prim pas, hotărârea Biroului Politic Județean PNL va fi înaintată, spre aprobare și validare, structurii centrale a Partidului Național Liberal.

Deși strategie internă a PNL, aceasta fiind adoptată strict în conformitate cu prevederile statutare, decizia liberalilor privind excluderea unui membru, a fost extrem de comentată și, în funcție de propriile opinii sau interese, aceasta a fost aplaudată de unii, sau blamată de alții.

Însă, dacă analizăm obiectiv, parcursul politic al lui Vasile Mustățea, de după momentul 2012, vom reține  că, acesta, nu doar că a primit de la partid, dar pe lângă faptul că nu a dat nimic, sub conducerea sa, PNL a fost, pur și simplu, ruinat.

Și să ne amintim cum, prin jocuri oculte, susținut de Chițoiu, deputatul de Giurgiu pe care cetățenii nu l-au văzut decât o singură dată (la învestirea lui Mustățea în funcția de președinte al CJG), Vasile Mustățea a ajuns, de seara până dimineața, favoritul PNL pentru Consiliul județean, în locul lui Dumitru Beianu, a cărei susținere era mai mult decât garantată.

iliescu-mustatea-pnl-2Să reținem, apoi, insistența cu care acesta l-a debarcat pe Lucian Iliescu, artizanul ascensiunii sale,  din fruntea partidului, și tot concursul cu  aceluiași Chițoiu. Apoi, cred că nu a uitat nimeni de faptul că, după îndepărtarea lui Lucian Iliescu, prin manevre lipsite de orice urmă de moralitate, PNL nu se mai regăsea în nici un fel pe scena politică locală, iar Vasile Mustățea, în încercări disperate, îi recuperează pe Dumitru Beianu, Dragoș Ujeniuc și Georgeta Mihuț, recunoscând, la acea dată, că PNL Giurgiu  nu putea renunța la aceste valori.

Așadar, accederea lui Beianu în funcțiile de conducere ale organizației județene,  nu se poate numi promovare și cu atât mai puțin favor,  ci doar o repunere firească  în poziția din care, tot Mustățea îi făcuse vânt. Iar liberalii autentici știu despre ce vorbim aici.

Că lucrurile au continuat să meargă la PNL, într-o formulă din care Vasile Mustățea nu a lipsit, s-a datorat strict păstrării imaginii partidului și nu faptului că Mustățea trăgea la aceeași căruță. Dar toate acestea au mers până într-o zi, când pretențiile lui Mustățea n-au mai putut fi onorate de organizația județeană, de la care acesta doar cerea, fără să dea nimic.

Acum, noi știm, dintr-o declarație publică a lui Dumitru Beianu că, Vasile Mustățea, în prezența domnului Răducu Filipescu, și-a exprimat dorința de a primi, în mandatul următor, o funcție de senator. Numai că, tot conform acelorași lideri ai PNL, pentru faptul că Vasile Mustățea nu s-a evidențiat cu nimic pe tot parcursul mandatului de președinte CJG, dar mai ales că, sub conducerea sa, PNL Giurgiu a înregistrat cel mai negru regres (vezi PNL Giurgiu până în 2012 și după), pretenția lui Mustățea nu se justifica.

Privitor la unele critici, precum că actuala conducere a PNL nu a construit nimic, și acest lucru poate fi posibil însă, după cum se știe, pentru a construi ceva durabil este obligatoriu să pleci de la o temelie solidă. Un zid înalt nu se construiește pe cărămizi lipsă și, uneori, pentru nivelarea situației, trebuie să renunți și la acelea zidite, care oricum nu folosesc la nimic. Așadar, decât să încerci să repari, fără rezultat,  este mai indicat s-o iei de la zero, pornind cu o temelie solidă.

Referitor la faptul că, prin excluderea lui Mustățea din partid, PNL pierde Consiliul județean, ne întrebăm dacă, aflat sub conducerea acestuia, Consiliul județean chiar a fost vreodată al PNL. Iar numirile de ultimă oră, a reprezentanților PSD, în funcții de reprezentare a județului, în unele structuri, ne dau nouă ocazia să ne îndoim de acest lucru. Apoi, apropierea ostentativ afișată de către președintele CJG față de social-democrați,  chiar nu mai putea continua, fără repercusiuni politice. Vasile Mustățea uitase, definitiv, cum a ajuns în această funcție și, mai ales,  ce partid l-a susținut și i-a direcționat voturiîn 2012.

Nina Mițoi

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!