Ziua Mediului, celebrată an de an pe 5 iunie, a fost sărbătorită în avans de către Garda de Mediu Giurgiu. Astfel, miercuri, 31 mai 2017, comisarii Comisariatului judeţean al Gărzii de Mediu împreună cu partenerii lor de la Asociaţia „Prietenii de lângă Tine” s-au aflat în mijlocul elevilor elevii clasei I A, coordonaţi de prof. Carmen Părpălea, elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 10 din municipiul Giurgiu.
Activităţile desfăşurate de elevi în prezenţa comisarului şef Dana Breazu, a reprezentantului Asociaţiei „Prietenii de lângă Tine” , Mariana Mitroi, dar şi a conducerii unităţii de învăţământ giurgiuvene, au însumat mai multe momente: educaţie ecologică, o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe tema protejării mediului, precum şi o acţiune de ecologizare a curţii şcolii.
Copiii au demonstrat că au suficiente cunoştinţe cu privire la protejarea mediului înconjurător, la importanţa şi rolul naturii în viaţa lor şi, mai mult, au arătat că sunt preocupaţi de protejarea naturii. Pentru implicarea lor în activităţi de protejare a mediului, micuţii au fost răsplătiţi cu surprize dulci şi diplome.
Dana Breazu, comisar şef Garda de Mediu Giurgiu: „Ziua Mediului este sărbătoarea tuturor cetăţenilor, indiferent de ţară, rasă , cultură sau religie, aceasta are ca scop asigurarea unui viitor prosper şi sigur din punct de vedere ecologic pentru toţi oamenii. Prin activităţile de educaţie ecologică şi nu numai desfăşurate încercăm să sădim mintea şi sufletul fiecăruia, conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi nu poate trăi în afara ei. Este important să protejăm mediul, iar noi comisarii Gărzii de mediu Giurgiu avem această nobilă misiune. De noi toţi depinde viitorul planetei! Pentru că viaţa nu poate fi separată de mediul ambiant, întreaga educaţie ar trebui îndreptată în direcţia protecţiei mediului înconjurător.”
Mariana Mitroi, Asociaţia „Prietenii de lângă Tine: „Educaţia ecologică, trebuie să înceapă, din fragedă copilărie. Aceasta contribuie la formarea unei conştiinţe şi a gândirii ecologice despre natură, dar şi a formării unui comportament atent şi corect faţă de ea. Nu este suficientă o simplă informare cu privire la mediul înconjurător, ci este important ca elevii să-şi poată exprima idei personale şi să manifeste o atitudine legată de responsabilitatea pe care şi-o asumă în privinţa mediului în care trăiesc. Iar şcoala are un rol major în educaţia copiilor!”
Prof. Carmen Părpălea: „Vă mulţumim pentru că aţi fost azi în mijocul nostru, vă mulţumim pentru informaţiile primite. De asemenea ţin să îi felicit pe elevii mei pentru multele activităţi derulate de-a lungul anului şcolar în domeniul ecologiei, şi vă mărturisesc că sunt mândră de faptul că informaţiile primite s-au materializat în acţiuni punctuale”.
știre anterioară
știre următoare