În fiecare an, în data de 2 februarie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Zonelor Umede. Cu acest prilej, se marchează semnarea Convenţiei asupra Zonelor Umede, la 2 februarie 1971, în oraşul Ramsar (Iran).
Astfel, la sediul APM Giurgiu a avut loc o activitate menită a marca evenimentul, acţiune la care au luat parte elevii clasei I C de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, coordonaţi de Mihaela Vişan, învăţătoare şi de Steliana Şiu, bibliotecara şcolii.
În deschidere, consilier Ramona Luca, responsabil comunicare în cadrul APM Giurgiu, le-a prezentat participanţilor o prezentare a zonelor umede, a importanţei lor şi a speciilor de păsări şi plante întâlnite în respectivele zone.
„Zonele umede sunt „întinderi de bălţi, mlaştini, turbării, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare unde apa este stătătoare sau curgătoare şi au valoare ştiinţifică, recreativă şi economică în condiţiile în care sunt gestionate corect prin diversitatea de plante, păsări şi animale care se dezvoltă aici, un exemplu fiind Balta Comana, denumită de specialişti ‘a doua deltă’ din România. Aş vrea să reţineţi că, în aceste zone trăiesc sute de specii de plante, păsări şi animale”, a declarat Ramona Luca.
A fost mai mult o discuţie interactivă, micuţii fiind interesaţi să afle cât mai multe despre plante, psări şi animale. În plus, elevii au realizat picturi cu imagini reprezentative pentru zonele umede. Cele mai bune lucrări au fost premiate, însă niciunul dintre participanţi nu a plecat acasă fără o diplomă, în semn de recunoaştere pentru munca lor.
M. M.