Actualitate Social

   VIZITĂ LA CENTRELE PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE

Reprezentanţii organizaţiilor şi asociaţiilor de pensionari care fac parte din Comitetul consultativ de dialog civic  pentru problemele persoanelor vârstnice,  comitet organizat la nivelul Instituţiei Prefectului din judeţul Giurgiu, au vizitat în data de 28 august 2017 căminele pentru persoane vârstnice din localităţile Mironeşti, Hotarele şi Onceşti. Aceste centre rezidenţiale  se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu; centrele din Onceşti şi Hotarele  au fost  date în folosinţă în cursul acestui an, prin derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene.
Vizita se înscrie în programul de activităţi  din luna august 2017 al acestui comitet consultativ. “Este prima acţiune în care reprezentanţii organizaţiilor şi asociaţiilor de pensionari din judeţul Giurgiu vizitează  aceste centre împreună cu reprezentanţi   ai  mai multor instituţii care au atribuţii în sferele de interes ale persoanelor vârstnice: Casa  Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Agenţia Judeţeană pentru  Plăţi şi Inspecţie Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Propunerea de a face această vizită a aparţinut organizaţiilor şi asociaţiilor de pensionari care fac parte din Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice; reprezentanţii acestor organizaţii au avut astfel ocazia să vadă cu ochii lor care sunt   condiţiile oferite de aceste centre”, a declarat Alina  Mateciuc, consilier în cadrul Instituţiei Prefectului.
 La faţa locului, reprezentanţii organizaţiilor şi asociaţiilor de pensionari au solicitat informaţii legate de capacitatea centrelor şi condiţiile de admitere, contribuţia  persoanelor vârstnice sau susţinătorilor legali la plata întreţinerii în aceste centre,  precum și activităţile desfăşurate în beneficiul persoanelor asistate.
 

                                                                     Denisa Cristescu

                                                                               Consilier Compartimentul Relații cu mass-media

                                                                                                  D.G.A.S.P.C. Giurgiu

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!