Actualitate Social

Acțiuni ale jandarmilor în domeniul silvic

Jandarmii giurgiuveni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor contravenționale și penale săvârșite în domeniul silvic. În urma unei astfel de misiuni, astăzi, 04 februarie a.c., au fost confiscați peste 9 metri cubi  de lemne de foc, de diverse sortimente. 
Persoanele în cauză au fost surprinse în pădurile din apropierea localităților Slobozia și Vedea în timp ce transportau cu două autovehicule cu remorcă și două atelaje hipo material lemnos din speciile plop și salcie.
În urma acțiunilor au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei, iar materialul lemnos (9,2 mc) a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Giurgiu.
Informații suplimentare:
Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.
Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora. Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.
În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii coopereză cu lucrătorii silvici, precum și cu reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!