La zi ORDINE PUBLICA

Activitate de informare anticorupție cu personalul de conducere al Direcției Silvice Giurgiu

 În data de 17.04.2018, în baza invitaţiei formulată de către Direcția Silvică Giurgiu, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu au desfășurat o activitate de informare anticorupție cu personalul cu funcții de conducere din cadrul acestei instituții, precum și din structurile subordonate de pe raza județului, în vederea informării cu privire la infracțiunile de corupție, legislație și riscurile săvârșirii unor astfel de fapte, precum și pentru promovarea unor mesaje cu conținut preventiv anticorupție și diversificarea canalelor de informare publică.
 În cadrul întâlnirii, reprezentanții D.G.A. – S.J.A. Giurgiu au prezentat aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A., competențele unității,  responsabilitățile ce revin D.G.A. în cadrul realizării obiectivelor specifice ale Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.
De asemenea,  pentru a crește gradul de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice de la nivel central și local, au fost prezentate  bunele practici ale D.G.A. în prevenirea și combaterea corupției, cu referire la managementul riscurilor de corupție (concepție, cadru procedural, abordări practice).
Totodată, ofițerii D.G.A. i-au informat pe cei prezenți, cu privire la Call Center anticorupție 0800.806.806, unde pot sesiza  fapte de corupție în care sunt implicați lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.
SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE GIURGIU

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!