Actualitate

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI

Minorii instituționalizați și elevii unei scoli gimnaziale din municipiul Giurgiu au fost gazdele polițiștilor giurgiuveni, care le-au transmis o serie de sfaturi și mesaje pentru prevenirea victimizării.
La data de 16.11.2018, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor la Școala gimnazială “Academician Marin Voiculescu” din municipiul Giurgiu.
În cadrul activității de prevenire au fost abordate teme ce au vizat informarea elevilor cu privire la răspunderea penală a minorului, tipurile de violență care se comit de către elevi în unitățile de învățământ și zonele adiacente, siguranța pe rețelele de socializare,  prevenirea traficului de persoane. Totodată polițiștii au prezentat elevilor măsuri de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și a comportamentelor violente, precum și cauzele, respectiv măsurile ce pot fi luate în urma săvârșirii unei infracțiuni de către un minor.
Polițiștii au desfășurat activități de prevenire și la Centrele de plasament din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu “Casa Albastră” și “Casa Gabriela”, din municipiul Giurgiu, ocazie cu care minorii au fost informați cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în societate și sfătuiți să fie atenți la cercurile de prieteni (anturaj), la respectarea regulilor de circulație, în scopul evitării victimizării.
Beneficiarii au fost sfătuiți de polițiști să se implice în cât mai multe activități culturale și sportive în scopul dezvoltării unei atitudini prosociale și dezvoltării unei personalități marcată de respect social și performanță educațională.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!