Actualitate

Aflam de la Politie!

POLIȚIA GIURGIUVEANĂ, PREZENTĂ ÎN MIJLOCUL COMUNITĂŢII DE SĂRBĂTOAREA FLORIILOR
 Poliția Giurgiuveană cu ocazia manifestărilor specifice Sărbătorii Floriilor a desfășurat activități pentru asigurarea în condiții corespunzătoare de ordine și siguranță publică, a prevenirii și combaterii faptelor care aduc atingere vieții și integrității corporale, precum și a prevenirii furturilor din locuințe și din autoturisme.
Astfel, în zona lăcașelor de cult unde s-au desfășurat slujbele religioase, au fost constituite dispozitive de ordine publică, din politistii care au acționat în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.
De asemenea, pe drumurile publice agenții de poliție rutieră au fost prezenți la orele de vârf, pe principalele artere, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației în  orașe și pe principalele căi de comunicație.
În acest week-end, politistii giurgiuveni au intervenit la peste 320 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
În urma activităților desfășurate au fost constatate 85 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate, polițiștii giurgiuveni au aplicat peste 800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 312.000 de lei.
Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale polițiștilor giurgiuveni fiind desfășurate activității în cadrul cărora au fost reținute 50 de permise de conducere, retrase 20 certificate de înmatriculare și constatate 23 de infracțiuni la regimul rutier.
DEPISTAT CONDUCÂND AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 Polițiștii giurgiuveni cercetează un bărbat, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 Duminică, 1 aprilie, a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din comuna Izvoarele, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, pe șoseaua Principală din localitatea Hotarele, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,45 mg./l. alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
CONDUCĂTOR AUTO DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 Polițiștii giurgiuveni cercetează un tânăr, după ce a fost depistat conducând un autoturism neînmatriculat și sub influența alcoolului, pe drumurile publice.
 Luni, 2 aprilie, a.c., în jurul orei 02.10, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 30 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Unirii, din municipiul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,79 mg./l. alcool pur în aerul expirat fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul pe care acesta îl conducea, era neînmatriculat în circulație fiind radiat de autoritățile bulgare.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
 BĂRBAT CERCETAT PENTRU SĂVÂRŞIREA MAI MULTOR INFRACŢIUNI RUTIERE
 Polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Bolintin Vale-Compartimentul Rutier cercetează un bărbat după ce a săvârșit mai multe infracțiuni, în orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu.
 Duminică, 1 aprilie 2018, în jurul orei 17.30, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraș Bolintin Vale au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani, din orașul Bolintin Vale, în timp ce conducea un autoturism  pe strada Tudor Vladimirescu, a acroșat o femeie de 69 de ani, din aceeași localitate.
După producerea evenimentului conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fiind identificat de polițiști la domiciliul său, situat în orașul Bolintin Vale.
Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI
 Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a violenței în familie și  a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe” la Sfânta Mânăstire “ Ioan Rusul” din localitatea Slobozia, județul Giurgiu.
 Polițiștii au prezentat materiale informativ-preventive despre cauzele criminalității, despre modalitățile de identificare a tendințelor infracționale, dar și metodele cele mai eficiente de autoprotecție.
Persoanelor vârstice li s-au prezentat metodele folosite de infractori pentru a obține bunuri sau bani și motivele prezentate de aceștia pentru a reuși să pătrundă în locuințe, în scopul sustragerii de bani/bunuri.
Au fost sfătuiți să-și asigure locuințele prin montarea vizoarelor și a lanțurilor de siguranță, să verifice informațiile pe care le primesc prin telefonia mobilă.
Au fost purtate discuții cu persoane care provin din familii dezorganizate pe tema importanței climatului familial în dezvoltarea copiilor.
 
Au fost distribuite pliante cu recomandări privind metodele de identificare și prevenire a comportamentelor violente.
 
DEPISTAT CONDUCÂND AUTOTURISMUL PE DRUMURILE PUBLICE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 
Polițiștii giurgiuveni cercetează un bărbat, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
Duminică, 1 aprilie, a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din comuna Izvoarele, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism,

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!