Economic

Agenţii economici giurgiuveni stau foarte bine la capitolul exporturi

Acest tip de schimburi comerciale a crescut în martie 2012 cu aproape 90 % faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat recent Direcţia Judeţeană de Statistică Giurgiu.

Într-un comunicat de presă transmis recent, instituţia precizează că exporturile efectuate de agenţii economici cu sediul în judeţul Giurgiu în luna martie 2012 au fost de peste 13 milioane de euro. Comparativ cu luna anterioară, adică februarie anul acesta, exporturile au fost mai mari cu peste 5 milioane de euro, respectiv în creştere cu 65,4%. Faţă de martie 2011, exporturile au fost mai mari cu peste 6 milioane de euro, adică a fost înregistrată o creştere cu 87,5%.

Cele mai multe schimburi comerciale au fost înregistrate la materiale şi articole textile, metale comune, maşini şi echipamente electrice.

În acelaşi timp, tot în martie anul acesta, importurile efectuate de agenţii economici giurgiuveni au fost de 17 milioane de euro. Comparativ cu luna anterioară este vorba despre o creştere cu circa 30%. Însă, faţă de martie 2011, importurile au fost mai mici cu aproape 3 milioane de euro, adică a fost înregistrată o scădere cu 14 procente.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!