Politic

Aghiotanţii şi consilierii de ieri ai foştilor miniştri conduc astăzi noul guvern

Prezent la conferinţa de presă a PNL Giurgiu de vineri, 10 februarie, Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt al acestei formaţiuni politice, a făcut ample comentarii cu privire la noul guvern impus de Train Băsescu, guvern alcătuit din oamenii aflaţi în eşalonul doi al PDL.

“În opinia noastră, Guvernul Ungureanu reprezintă aceeaşi incompetenţă, lipsă de dialog şi acelaşi sistem de relaţii clientelare ca şi guvernul Boc. Este încă un guvern marionetă al lui Traian Băsescu, alcătuit din aghiotanţii şi consilierii foştilor miniştri, un aranjament în cadrul aceleiaşi majorităţi parlamentare. Toată teoria despre tinereţea noilor miniştri este falsă şi o încercare de schimbare a imaginii care să ascundă faptul că avem de-a face cu personaje de acelaşi profil ca al celor dinaintea lor. Mai mult, în opinia USL, cabinetul nou învestit este nereprezentativ şi ilegitim, fiind susţinut de o majoritate parlamentară care nu se bucură de încrederea cetăţenilor României şi din care mai face parte şi o formaţiune ce nu a luat nici măcar un vot şi nu a fost nicodată validată de electorat.

De asemenea, USL are convingerea că Guvernul Ungureanu nu reprezintă nici pe departe o soluţie la protestele care au avut loc în ultima vreme şi nici la crizele socială şi politică profunde pe care le parcurgem. În continuare susţinem că singura ieşire raţională şi democratică din actuala situaţie o reprezintă doar alegerile anticipate. Cetăţenii României trebuie să fie cei care legitimează prin vot un nou Parlament şi implicit un nou guvern, ci nu preşedintele României de unul singur. Pentru acest deziderat este nevoie mai mult ca oricând de unitatea tuturor celor care înţeleg că România nu mai poate continua cu Traian Băsescu şi cu stilul politic nedemocrat impus de acesta”, a declarat Ionel Muscalu.

Dorind să sublinieze detaşarea USL de aceste noi învestituri, Ionel Muscalu a ţinut să precizeze şi faptul că parlamentarii PNL nu au participat în niciun fel la aceste demersuri.

Sintetizând situaţia referitoare la componenţa Guvernului actual, vorbitorul a susţinut ideea că tot greii PDL se află la putere, dar au băgat la înaintare marionetele tinerele pe care le dirijează din urmbă. Astfel, noul guvern are la Interne un traseist politic, la Educaţie – clientul lui Boc, la Transporturi – consilierul Ancăi Boagiu, la Comunicaţii – prietenul Ebei şi fiu de sponsor al Puterii, la Finanţe – un bun apropiat al lui Videanu, la Muncă – omul lui Seculici şi al lui Falcă, protejatul Elenei Udrea la Dezvoltare şi un inginer mecanic la Economie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!