Actualitate Social

Ai nevoie de ajutor de încălzire? VEZI AICI ce condiţii trebuie să îndeplineşti!


ajutoare
Atenţie, giurgiuveni! Chiar dacă veniturile voastre nu depăşesc 650 de lei pe membru de familie(cât prevede legea pentru obţinerea sprijinului), nu veţi putea primi ajutor de încălzire de la municipalitate, dacă deţineţi mai multe bunuri aflate pe o listă parafată de autorităţile centrale.

Astfel, conform informaţiilor publicate pe site-ul Primăriei Giurgiu, pe lista bunurilor cu pricina găsim:

– clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti;
– autoturism/autoturisme şi/sau motocicletă/motociclete cu o vechime mai mică de 10 ani cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile;
– depozite bancare cu valoare de peste 3000 lei, suprafeţe de teren;
– animale şi păsări a căror valoare netă de producţie anuală depăşeşte suma de 1.000 euro pentru persoana singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie.

Pe de altă parte, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează în această iarnă energia termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică, lemne sau cărbuni, pot începe depunerea dosarelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sezonul rece 2013-2014.

Dosarul va cuprinde cererea-declaraţie pe proprie răspundere completată, însoţită de o serie de documente doveditoare privind veniturile familiei sau a persoanei singure din luna anterioară depunerii cererii, componenţa familiei, calitatea de titular al ajutorului, etc.

Cererile pentru încălzirea cu energie electrică, lemne sau cărbuni se ridică de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, iar cele pentru încălzirea cu energia termică în sistem centralizat şi gaze naturale, de la asociaţiile de proprietari.

Pentru primirea ajutorului de încălzire pe toată perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014), cererile însoţite de documentele justificative trebuie depuse până la data de 20 noiembrie 2013.

Vă trebuie, aşadar:
Cererea-declaraţie pe proprie răspundere tipizată
Documentele doveditoare care însoţesc cererea şi declaraţia pe propria răspundere,
Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi a ajutorului social
Trepte de venit pentru acordarea ajutorului necesar incalzirii locuintei, sezonul rece 2013 – 2014
(sursa primariagiurgiu.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!