Actualitate

Americanii au preluat baza de la Deveselu

deveselu

Vineri, 10 octombrie, contraamiralul John Scorby, comandantul NATO al Forţelor Navale pentru regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, a prezidat ceremonia de preluare a comenzii bazei balistice de la Deveselu de către armata americană.

Scorby a ţinut să precizeze în conferinţa de presă organizată după ceremonie că momentul reprezintă un punct de referinţă, întrucât se sporeşte capacitatea de apărare împotriva rachetelor balistice în Europa. Acesta a adăugat că ”această colaborare strânsă, continuă, cu partenerii noştri români demonstrează cât de vitali sunt aliaţii noştri europeni în construirea sistemului global de apărare antirachetă al NATO.”

În altă ordine de idei, Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale va fi pe deplin operaţională la sfârşitul anului 2015; sistemul terestru de apărare antirachetă din România va fi aproape identic cu cel de pe distrugătoarele şi crucişătoarele cu capacităţi antirachetă Aegis. Sistemul este conceput pentru a detecta, a urmări şi a distruge în zbor rachetele balistice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!