Actualitate

Anual, pe fondul randamentului scăzut dat de reţelele primare, se pierd circa un milion şi jumătate de euro

Calorifere fierbinţi şi costuri reduse, asta îşi propun autorităţile giurgiuvene să obţină în următorii ani. Consiliul Judeţean caută surse de finanţare pentru reabilitarea reţelelor primare de distribuţie a agentului termic. Asta şi pentru că, anual, la Giurgiu, pe fondul randamentului scăzut dat de reţelele primare de distribuţie a agentului termic, se pierd circa un milion şi jumătate de euro.

Declaraţia îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu. Edilul a precizat recent că, dacă reţelele respective ar fi modernizate, pierderile s-ar reduce, iar facturile ar fi mai mici.

„Îmi iau în serios responsabilitatea pe care o am faţă de giurgiuveni, aşa cum procedează şi domnul primar Iliescu la nivelul Consiliului local, respectiv de a căuta surse de finanţare pentru reabilitarea reţelelor care fac legătura între SCUT şi punctele termice din oraş. Mi-am asumat această parte de investiţie, pentru a eficientiza activitatea SCUT şi pentru a conduce la reducerea preţului gigacaloriei”, a spus Beianu.

În afară de reabilitarea reţelelor primare, pentru eficientizarea sistemului de încălzire a municipiului este necesară şi izolarea termică a locuinţelor. „Vreau să îi conving pe locuitorii municipiului că sistemul centralizat reprezintă cea mai eficientă metodă de-şi încălzi locuinţele. Este nevoie să scăpăm de problema actualului mod de branşare. Poate, dacă Guvernul va stabili nişte programe mai accesibile, ne vom axa şi pe izolarea termică a locuinţelor, investiţie care ar conta foarte mult în ceea ce priveşte valoarea facturii lunare la încălzire”, a mai spus Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!