Actualitate Economic La zi Social

APA SERVICE A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU ASISTENȚĂ TEHNICĂ IN CADRUL PROIECTULUI REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ

Reprezentanții Apa Service Giurgiu au semnat vineri, 17 august, contractul de Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Giurgiu, în perioada 2014-2020.
La conferința de prezentare și semnare a proiectului a fost prezent primarul Nicolae Barbu, reprezentanți ai Consilului local și județean precum și reprezentanții părții contractante. Din partea Asocierii Firmelor de Consultanţă   EPTISA –  România -Spania (Eptisa este o companie globală specializată în inginerie, consultanţă şi tehnologia informaţiei, dezvoltare instituţională, economică şi socială, al cărei obiectiv este îndeplinirea cerinţelor clientului) au participat: Ion ŢAINA- director general si Constantin ALEXANDRESCU- director general adjunct. Asa cum spuneam, au fost prezenti Membri ai CA si ADI  Sănătate Asigurată prin Apă Curată, dintre care a vorbit preşedintele ADI, Cristian Grătianu.
”Totul e bine când se termină cu bine.  Primul studiu de fezabilitate a fost făcut în anul 2013, iar în anul 2014 a fost scos pentru prima dată la licitație, însă din varii motive aceasta a fost sistată. Mă bucur că, odată cu preluarea președinției Consiliului județean de către Marian Mina, lucrurile au început să meargă și în anul 2017 a fost pornită din nou licitația. Eu am ferma convingere că nu suntem foarte întârziați și profit de această ocazie să-i felicit pe toți cei care au lucrat la implementarea proiectului,” a adăugat primarul Nicolae Barbu.
Obiectul contractului semnat la Apa Service constă în pregatirea aplicației de finanțare și a documentelor de suport (studiu de fezabilitate realizat în baza studiilor hidrogeologice, topografice, geotehnice, de tratabilitate, studii privind calitatea apei, analiza instituțională, analiza cost beneficiu, etc.), precum și pregătirea documentațiilor de atribuire pentru: 15 contracte de lucrări (8 contracte tip execuție și 7 contracte tip proiectare și execuție); 6 contracte de furnizare (echipamente întreținere canalizare, echipamente laborator verificare metrologică, buldoexcavator -2 bucăți, miniexcavator-1 bucată); 1 contract de audit
Valoarea contractului este de aproximativ 29 de milioane de lei, sursele de finanțare fiind Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM (85%), Bugetul de Stat (14%) și Bugetul Local (1%).
Un număr de peste 100 de mii de locuitori vor beneficia de facilitățile oferite în cadrul Proiectului fiind realizate 13 sisteme de alimentare cu apă și 20 de aglomerări, unde se vor realiza în principal, 243 km de rețele de apă, 529 km de rețele de canalizare, 15 stații de pompare apă potabilă, 81 de stații de pompare apă uzată, 16 stații de epurare. De aceste investiții vor beneficia 20 de UAT-uri: Giurgiu, Bolintin Vale, Valea Dragului, Roata de Jos, Vânătorii Mici, Sfântu Gheorghe, Săbăreni, Dealu, Mihăilești, Hotarele, Gostinari, Ogrezeni, Adunații Copăceni, Malu Spart, Crevedia Mare, Bucșani, Mârșa, Cosoba, Izvoarele, Singureni, Călugăreni și Grădinari.
INFORMATII SUPLIMENTARE

 • DENUMIRE CONTRACT: Asistenţa Tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din Judeţul Giurgiu, în perioada 2014- 2020, împreună cu Asistenţa Tehnică pentru Managementul Proiectului şi pentru Supervizarea Lucrărilor.
 • SURSE DE FINANŢARE: Program Operaţional Infrastructură Mare- POIM

( 85%), Buget de Stat (14%), Buget Local ( 1%).

 • OBIECTUL CONTRACTULUI:
 • Pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentelor de suport (studiu de fezabilitate realizat în baza studiilor hidrogeologice, topografice, geotehnice, de tratabilitate, studii privind calitatea apei, analiza instituţională, analiza cost beneficiu, etc).
 • Pregătirea documentaţiilor de atribuire pentru:
 • 15 contracte de lucrări ( 8 contracte tip execuţie şi 7 contracte tip proiectare şi execuţie)
 • 6 contracte de furnizare (echipamente întreţinere canalizare, echipamente laborator verificare metrologică, buldoexcavator (2 buc), miniexcavator ( 1 buc.) etc
 • 1 contract de audit
 • Activităţi privind managementul proiectului
 • Activităţi de supervizare a lucrărilor
 • Asistenţă tehnică din partea proiectantului
 • VALOAREA CONTRACTULUI: 28 767 225 lei ( fără TVA)
 • POPULAŢIA BENEFICIARĂ: mai mult de 100 000 de locuitori
 • Documentele întocmite în cadrul acestui contract vor sta la baza obţinerii finanţării pentru un număr de 13 sisteme de alimentare cu apă şi 20 de aglomerări, unde se vor realiza, în principal, 243 de kilometri de reţele de apă, 529 km de reţele de canalizare, 15 staţii de pompare apă potabilă, 81 de staţii de pompare apă uzată, 16 staţii de epurare. De aceste investiţii vor beneficia 20 de UAT-uri.
 • Sisteme de alimentare cu apă care vor beneficia de investiţii: Giurgiu, Bolintin Vale, Valea Dragului, Roata de Jos, Vânătorii Mici, Sf. Gheorghe, Săbăreni, Dealu, Cosoba, Singureni, Călugăreni, Neajlovu, cu o valoare a investiţiilor de 22 878 373 euro.
 • Aglomerări care beneficiază de investiţii în sistemele de canalizare şi epurare: Giurgiu, Bolintin Vale, Mihăileşti, Valea Dragului, Hotarele, Gostinari, Ogrezeni, Roata de Jos, Adunaţii Copăceni, Malu Spart, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Săbăreni, Bucşani, Mârşa, Cosoba, Izvoarele, Singureni, Călugăreni, Grădinari, cu investiţii totale de 83 184 734 euro.

 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!