Actualitate Anunțuri Educație Eveniment Politic Social

Apa Service Giurgiu – noi tarife la apă și apă uzată, de la 1 iulie 2023

Potrivit directorului general al Apa Service Giurgiu, Aexandru-George Popescu, Societatea intenționează să majoreze tarifele la apă și apă uzată, termenul estimat pentru intrarea în vigoare a noilor tarife fiind 1 iulie 2023; se va ajunge la prețul de 12,66 lei, fără TVA, reprezentând 5,88 lei apă și 6,78 lei canal. Tariful actual de apă și canal este de 8,84 lei, fără TVA, iar ultima modificare a avut loc in martie 2022.

Cauzele care stau la baza majorării tarifului la apă și canal sunt reale si  stiute de toti, in plus acestea sunt resimtite in majoritatea domeniilor de activitate:

  • Creșterea prețurilor materialelor și serviciilor;
  • Creșterea ratei inflației;
  • Lipsa investițiilor din ultimii ani;
  • Evoluția prețului la energia electrică;
  • Creșterea salariului minim pe economie.

Pentru a putea fi aplicate, noile tarife la apă și canal trebuie să fie aprobate de cele 28 de UAT-urile din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), cu majoritate de voturi.

“În cazul în care noile tarife nu vor fi aprobate, situația va fi critică pentru Apa Service Giurgiu, care riscă să intre în incapacitate de plată. In cazul acestui scenariu negativ, societatea va fi nevoită să aplice prevederile Ordinului nr. 230 al ANRSC, care oferă posibilitatea operatorilor de apă și canal să majoreze tariful, fără votul din ADI, la 17,5 lei. Speram sa inteleaga toti ca noul tarif este unul necesar si sa sustina demersul nostru”, a declarat directorul general al Apa Service Giurgiu, Alexandru-George Popescu, în cadrul unei conferințe de presă. Prin urmare, de la 1 iulie 2023, tariful la apă și canal va creste. Care va fi pretul?! Vom cunoaste abia spre sfarsitul lunii, insa, se pare, cresterea pretului este iminenta.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!