Actualitate Anunțuri Comunicate

Apa Service SA Giurgiu – conferință de presă

Societatea Apa Service SA Giurgiu a prezentat miercuri, 17 mai, jurnaliștilor locali, principalele probleme cu care se confruntă societatea. Cea mai spinoasă este cea a localității Mihăilești!

Conducerea SC Apa Service SA Giurgiu a susținut miercuri, 17 mai, o conferință de presă, ocazie cu care au fost abordate teme de interes pentru giurgiuveni, fiind pezentate atat problemele cu care se confrunta unitatea, precum si solutiile identificate de echipa.

Astfel, la intalnirea cu media locala s-au aflat: directorul general, Alexandru George Popescu, directorul adjunct al societatii, Violeta Năiță și șeful Centrului Zonă Rurală, Bogdan Băcanu. Asa cum spuneam, vorbitorii s-au referit la unele  probleme care aparut in activitatea de zi cu zi, probleme care a impus gasirea unor solutii pe termen scurt si creionarea altora pe termen lung. Nu au fost neglijate nici aspectele legate de proiectele aflate in implementare.

Mihailesti, Bolintin Vale, Malu si Vedea: probleme cauzate de lipsa apei, dar si de calitatea ei!

Seceta prelungita, care a condus la scaderea apei din panza freatica, precum si cresterile concentratiilor de amoniu, mangan si nitriti, au condus la stabilirea unui program de furnizare a apei restrictionat. Cauzele fiind unele obiective, pentru care conducerea a luat masuri de denisipare a puturilor secate si in perspectiva extinderea statiei de tratare a apei si realizarea de noi foraje.

Probleme in ce priveste calitatea apei s-au inregistrat si la Bolintin Vale, insa aici nu s-a pus problema restrictionarii apei catre populatie. Deși la Bolintin Vale,  două foraje au rămas fără apă, aici, apa se furnizează în condiții normale.

Nivel scăzut al apei în pânza freatică este și în localitatea Malu, gospodaria de apa de deservește localitatea Vedea, unde în comparație cu ultimii 5-6 ani, nitrații sunt prezenți în apă. Exista insa si probleme de ordin tehnic, cele două bazine de stocare cedand periodic, iar avariile la retea apar des.

Preocupata de confortul cetatenilor,  Primăria Malu a accesat un proiect prin programul ”Anghel Saligny” ce prevede realizarea unei noi stații de tratare, reabilitarea bazinelor existente, la care se adauga construirea unuia nou și o nouă rețea de apă.

În comuna Gogoșari, din nefericire, problemele la gospodaria de apa sunt de câțiva ani buni, apa fiind furnizată cu program, intrucat la aceat moment Statia asigura doar 1/3 din necesar. Si aici sunt necesare investitii noi.

Pretul apei ar putea creste

Privitor la situația financiară actuala, Apa Service Giurgiu întâmpină unele dificultăți in functionare. Cauzele principale fiind majorarea pretului energiei electrice ( de la 350.000 lei/lună la 1,6 mil lei/lună), cresterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2023 și cheltuielile la materiale care, in ultimul an au explodat.

Pentru a depasi situatia, o soluție ar fi majorarea tarifului la apă și canalizare, creșterea estimată de conducerea societății fiind de 50%, sau chiar mai mult, față de tariful actual.

Proiecte majore pentru intregul judet

Referitor la proiecte, în prezent se află în derulare proiectul în valoare de 375 mil. Euro, care prevede rețele de apă și canalizare pentru 19 UAT-uri din județul Giurgiu și proiectul de montare a 14.500 de contoare inteligente în municipiul Giurgiu.

La finalul conferinței, directorul general, Alexandru Popescu.  a făcut apel la giurgiuveni să protejeze sistemul de canalizare, amintind ca lucrătorii societății extrag zilnic cantități uriașe de deșeuri, în special șervețele umede, ce ajuns in canalizarea orasului. Costurile acestor intervenții fiind de 1.000 lei/oră.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!