Actualitate La zi

APIA GIURGIU: FERMIERII NU SE GRĂBESC CU DOSARELE PENTRU SUBVENȚIA LA MOTORINĂ

Deși termenul limită până la care fermierii mai pot depune cererea pentru subvenționarea  motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor agricole este 27 februarie, numărul celor care au depus documentațiile la APIA Giurgiu este unul redus. Doar 15 fermieri din cei 300 au înregistrat dosarele  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Giurgiu, a declarat joi, 19 februarie a.c., Carmen Miron, directorul instituției.
În acest context, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Giurgiu informează potenţialii beneficiari că mai sunt  doar câteva zile în care mai pot depune cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorină.
Întrucât numărul celor care s-au prezentat la APIA Giurgiu este unul mic, conducerea instituției face apel la beneficiarii ajutorului de stat din sectoarele vegetal și zootehnic să se prezinte urgent la sediul Agenției pentru a depune documentația în termenul stabilit. După această dată, nu se mai primesc solicitări.
Cererile de plată cuprind informații cu privire la suprafețele de teren, inclusiv pe structura de culturi, dar și cu privire la efectivele de animale deținute de fermieri.
După primirea dosarelor urmează verificarea lor, eventualele  corecții și, ulterior, plata respectivelor sume în trimestrul următor depunerii cererilor, mai exact până la data de 30 iunie 2015.
“După ce s-au depus cererile pe suprafață se fac verificările. Atunci pot să apară diferențe întrucât structura cu culturi suferă modificări. De obicei, în primul trimestru al anului în curs, fermierii își schimbă structura previzionată. Atunci se operează corecțiile ce se impun pentru a se efectua plata efectivă a sumelor”,  a conchis Carmen Miron, director executiv APIA Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!