Actualitate Comunicate Economic Educație Național ORDINE PUBLICA Social

Aprecieri meritate pentru ISU Giurgiu! Raed Arafat spune ca Giurgiu este un exemplu la nivel national

  • In acest an, o atenţie deosebită va fi acordată şi dotărilor cu maşini noi de intervenţie în situaţii de incendii, dar şi formării de personal pentru a înlocui cadrele care vor ieşi la pensie.

In prezenta secretarului de stat Raed Arafat, a autoritatilor locale si judetene, a colegilor de minister, a mass media precum si a colegilor din cadrul Inspectoratului, col. Emil Apostol, seful ISU Vlasca a prezentat marti, 30 ianuarie, bilantul activitatii desfasurate in anul 2017. Din datele prezentate reiese clar implicarea si daruirea pompierilor, dar mai ales priceperea conducerii de a coordona o institutie ce se afla, de ani buni, in TOP-ul increderii populatiei. Si, in plus, la Giurgiu, sub coordonarea col. Emil Apostol, din anul 2011, institutia a crescut cu fiecare zi. 2011 a fost anul in care cu sustinerea Consiliului Judetean Giurgiu, aflat sub o conducerea profesionista si cu un colectiv de specialisti (ne referim aici la angajatii Consiliului judetean), la ISU Giurgiu a inceput implemenarea unui numar impresionant de proiecte, dotari, sediu etc care azi fac munca celor de la ISU Giurgiu mai usoara.
Daca activitatea institutiei a fost una demna de toata lauda, marturie stand interventiile inregistrate, fie ca vorbim de intereventiile la incenedii, accidente sau urgente medicale, exista si lipsuri. Pompierii au multe nevoi. De departe resursa umana, indeosebi la ofiteri, este cea mai arzatoare problem, ISU Giurgiu functionand cu un procent de 65 la suta din necesar. Deficitul este de 35 la suta.
In ciuda tuturor neajunsurilor, ISU Giurgiu se afla in top in ce priveste activitatea desfasurata, iar interventiile se realizeaza acum nu doar in judet ci si in localitati invecinate din Nordul judetului.
Pentru activitatea desfasurata, col. Emil Apostol le-a multumit colegilor si colaboratorilor, dar si reprezentantilor mass/media.
Reprezentantul Institutiei Prefectului, Adriana Putaru, i-a felicitat pe pompieri pentru activitatea desfasurata si pentru rezultatele obtinute, asiguradu-i de sustinere si pe viitor.
La randu-i, cuvinte frumoase a spus si vicepresedintele Consiliului Judetean  Giurgiu, Lucian Corozel: “Prezenta domnului secretar de stat azi la Giurgiu se datoreaza, in primul rand, rezultatelor Dvs. Personal, va felicit pentru curaj, implicare, eficacitatea cu care interveniti la toate situatiile de urgenta, fie ca vorbim de  accidente rutiere, incendii, inundatii”.
Si viceprimarul municipiului, Ion Dragomir, a vorbit despre importanta pompierilor si locul pe care acestia il ocup in topul increderii, nu inainte de a transmite mesajul de sustinere din partea primarului si a Primariei.
Luand cuvantul la finalul sedintei de evaluare, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că judeţul Giurgiu este un exemplu la nivel naţional referitor la ceea ce a făcut pentru a micşora timpii de reacţie în situaţii de urgenţă.
„Principalul obiectiv la intervenţia în caz de urgenţe este să fim cât mai aproape de omul de rând, dar nu oricum, cu echipamentele necesare, cu oamenii pregătiţi şi în condiţiile corecte pentru a asigura o intervenţie corectă. În ultimul an, în 2017, s-au deschis în ţară mai multe staţii de pompieri, văd că şi în judeţ au fost înfiinţate subunităţi noi şi mai aveţi în plan să înfiinţaţi două puncte de lucru noi şi asta nu face decât să ne aducă spre cerinţele europene care sunt din ce în ce mai mici în ceea ce priveşte timpii de reacţie de la primirea telefonului la 112 la sosirea la intervenţie, de şase minute. Dacă în ultimii ani am reuşit să reducem acest timp de la câteva zeci de minute la numai 14 minute, cum este cazul la Giurgiu, este un lucru bun, dar lucrurile trebuie să evolueze. Pe partea organizatorică nu pot să spun decât că sunteţi un exemplu unde s-a făcut ceva pentru a se ajunge mai repede la intervenţii”, a declarat Raed Arafat.
Potrivit secretarului de stat, în acest an, o atenţie deosebită va fi acordată şi dotărilor cu maşini noi de intervenţie în situaţii de incendii, dar şi formării de personal pentru a înlocui cadrele care vor ieşi la pensie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!