La zi

Armă neletală fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au confiscat un pistol cu gaz, pe care un cetățean român a încercat să îl introducă în țară fără a deține documente legale.
 În data de 07.02.2017, ora 14:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, cetățeanul român Daniel P., în vârstă de 48 ani.
La controlul de frontieră, bărbatul a declarat că deține un pistol cu gaz și două recipiente cu gaz pentru acesta. Persoana în cauză a mai declarat că a achiziționat arma dintr-un magazin din Italia, unde i s-a eliberat o factură și nu cunoștea faptul că are nevoie de o autorizație pentru a o introduce în țară.
Arma și recipientele cu gaz, în valoare de 1.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342, alin.2, Cod Penal.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!