Actualitate Sport

Arsenal Malu, “umilită” de FC Voluntari şi de arbitrul Chivulete în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a

Andrei Chivulete a "tocat mărunt" campioana judeţului Giurgiu / FOTO: sportnews.ro
Andrei Chivulete a „tocat mărunt” campioana judeţului Giurgiu / FOTO: sportnews.ro

Campioana judeţului Giurgiu a fost surclasată de FC II Voluntari (scor 1-6) în prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a într-un meci în care principalul actor a fost “centralul” Andrei Chivulete.

Contactul celor de la Arsenal Malu cu barajul pentru accederea în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc a fost unul dur.

Dornici să promoveze şi cu formaţia secundă, cei de la Voluntari au apelat la 9 jucători de la prima echipă. Echipă care va evolua în Liga I în noul sezon. Regulamentul permite acest lucru, însă nu tot ce este legal este şi moral.

De parcă acest lucru n-ar fi fost de-ajuns, a intervenit şi arbitrajul.

Nici n-a început bine meciul că oaspeţii rămâneau deja în zece şi erau penalizaţi cu lovitură de la unsprezece metri.

Mihăiţă Gheorghe pierde o minge la 30 de metri de poartă, un jucător al echipei gazdă recuperează, intră în careu talonat de Marius Gheorghe care îl faultează. Dacă penaltiul este indiscutabil, eliminarea reprezintă o decizie drastică a arbitrului, care a rupt echilibrul încă din primul minut.

Cârstocea, jucător crescut la “Academia” lui Hagi şutează aiurea, iar scorul rămâne 0-0. Marin este trecut în centrul apărării, în timp ce Dăianu este retras fundaş dreapta. Oaspeţii simt imediat că acea parte este una vulnerabilă şi încep să preseze constant.

După un şut puternic al lui Bogdan Barbu reţinut de… George Barbu, ilfovenii deschid scorul în urma unei faze fixe. “Tunarii” nu reuşesc să se apere corect, iar Adrian Bălan împinge mingea în plasă după o centrare simplă de pe stânga.

Duelul dintre B. Barbu şi G. Barbu este câştigat tot de goalkeeper-ul giurgiuvean. Acesta respinge în corner mingea şutată înşelător de mijlocaşul advers (minutul 16).

În minutul 17 Andrei Chivulete iese din nou la rampă şi acordă un nou penalti. De această dată pentru un joc periculos al lui Marcu la un adversar. “Centralul” a preferat să arate punctul cu var, deşi în mod normal trebuia să arate lovitură liberă indirectă. De notat că la această fază Marin a primit “galben” pentru proteste.

Lircă a executat penaltiul, dar Barbu a reuşit să pareze, astfel încât scorul a rămas 1-0. Spre (probabil) “disperarea” lui Chivulete.

Trei penaltiuri şi două cartonaşe roşii a arătat Andrei Chivulete în meciul Petrolul Ploieşti – Voinţa Sibiu (scor 4-1), disputat pe 15 octombrie 2011 şi contând pentru etapa a X-a a Ligii I. După ce a făcut praf acest meci, comiţând o serie de erori, Chivulete a fost pedepsit aspru: reţinut zece luni de la delegări şi retrogradat în Lotul pentru eşalonul 2, acolo unde se află şi în prezent. La meciul dintre FC II Voluntari şi Arsenal Malu şi-a “îmbunătăţit” recordul dictând patru penaltiuri şi trei eliminări.

Gazdele continuă forcingul la poarta lui Barbu, iar mingea trimisă de un jucător ilfovean cade pe transversală (minutul 19).

Arsenal Malu reuşeşte primul şut pe poartă în minutul 21, atunci când Ştefăniţă Marin execută pe poartă o lovitură liberă din apropierea centrului terenului, surprinzându-l pe Vieru, care, cu un ultim efort, acordă corner.

Maniera de arbitraj a lui Chivulete continuă să fie una provocatoare, acesta eliminându-l şi pe antrenorul secund Cristian Roşca (minutul 21).

Voluntariul continuă să rateze cu seninătate. Adrian Bălan pivotează excelent în careu, dar şutul său se duce puţin pe lângă. Elvis Stan trimite un şut centrare de pe partea dreaptă, dar Barbu este atent şi prinde mingea care se îndrepta spre vinclu.

Gazdele îşi dublează avantajul în minutul 33, atunci când pericolul numărul 1 al Voluntariului, Adrian Bălan, înscrie din interiorul careului.

“Căpitanul” Voluntariului, Andrei Poverlovici, marchează şi el în minutul 44, însă golul este anulat pentru un ofsaid reactivat.

Ploaie de goluri, Chivulete rezistă

Repriza secundă începe cu Arsenal mult mai curajoasă în atac, dar tot oaspeţii au ocaziile clare. George Barbu face minuni între buturi respingând două mingi grele (51 şi 52).

Patru minute mai târziu Malu dă lovitura pe contraatac. Marcu trimite o pasă ideală pe culoar, Danciu ţâşneşte ca din puşcă şi face o cursă de 50 de metri la capătul căreia îl învinge pe Vieru: 2-1, iar “mălurenii” încep să spere.

Urmează câteva momente de uluire în tabăra ilfovenilor. În minutul 62, Pătru îl faultează pe Androne. Fundaşul stânga al ilfovenilor avea un galben din prima repriză. Protestează la decizia arbitrului, şi este îndepărtat cu greu de la locul incidentului. Chivulete însă nu îi acordă galben (şi implicit roşu). Pentru un gest similar Marin de la Malu primea galben în prima repriză. Iar acel galben avea să conteze. Simţind pericolul, antrenorul Sorin Popescu îl scoate imediat pe Cosmin Pătru şi îl introduce pe Clatinici.

Imediat vine un nou penalti pentru gazde, al treilea. Corect acordat. Bălan execută în dreapta lui Barbu, portarul ghiceşte colţul, dar mingea este puternică şi scutură plasa. Chivulete este iar în prim-plan şi cere repetarea penaltiului. Execută acelaşi Bălan care păstrează colţul, însă Barbu plonjează în stânga, iar scorul devine 3-1.

Oaspeţii cad fizic şi încep să comită erori uriaşe. Rezerva Clatinici îl învinge pe Barbu cu o lovitură de cap (minutul 73, 4-1), iar Bălan reuşeşte al patrulea gol din acest meci după un lob superb (minutul 74, 5-1).

Ştefăniţă Marin primeşte al doilea cartonaş galben în minutul 77, iar Malu rămâne în 9.

Arsenal ajunge din nou la poarta lui Vieru de-abia în minutul 82, atunci când Androne este aproape să reducă din diferenţă, dar portarul “vişiniilor” scoate de la rădăcina barei.

Zaharia, accidentat, de Marin, este înlocuit cu Lapteş (minutul 83), iar după numai un minut nou-intratul duce scorul la unul de tenis după o nouă eroare în defensiva mălureană.

O “bombă” trimisă de Jelescu nu prinde cadrul porţii (minutul 85), în timp ce ilfovenii mai primesc un penalti de la Chivulete în minutul 90, dar Barbu parează şutul “tizului” său.

FC II VOLUNTARI – Arsenal Malu 6-1 (2-0)
(Ad Bălan 14, 33, 63p şi 74, Clatinici 73, Lapteş 84 / Danciu 56)

FC II VOLUNTARI: Vieru – E. Crăciun, Cristil, Poverlovici (cpt.), Pătru (64 Clatinici) – M. Gheorghiţă, B. Barbu – E. Stan, Lircă (57 Zaharia, 83 Lapteş), Cârstocea (53 A. Radu) – Ad. Bălan. Antrenor: Sorin POPESCU
ARSENAL MALU: G. Barbu – Ş. Marin, M. Gheorghe, Fodor (cpt.), G. Mihăiţă (28 Androne) – Nemţescu – Dăianu (70 A. Roşca), A. Marcu, Damian, Danciu (80 Anghilin) – Jelescu. Antrenor: Marius FODOR

Stadion: „Niţă Pintea”, Voluntari;
Spectatori: 300;
Arbitri: Andrei Chivulete (Bucureşti) / Ionuţ Babadac (Alexandria), Florin Burlacu (Urziceni);
Cartonaşe galbene: Cristil (20), Pătru (34) / Ş. Marin (17, 77), Fodor (44), Androne (65);
Cartonaşe roşii: M. Gheorghe (1), Ş. Marin (77);
Omul meciului: Adrian Bălan (FC II Voluntari).

„II” doar pe hârtie

Campioana judeţului Ilfov a folosit numai 6 jucători din lotul care a obţinut calificarea pe teren: Costin Cristil, Cosmin Pătru, Mihai Gheorghiţă, Alexandru Radu, Constantin Clatinici şi Andrei Lapteş. Doar primii trei au început meciul ca titulari.

Ceilalţi 9 fotbalişti au provenit de la prima echipă, promovată în Liga I: Bogdan Vieru, Eugen Crăciun, Andrei Poverlovici, Bogdan Barbu, Alin Cârstocea, Elvis Stan, Codruţ Lircă, Adrian Bălan şi Alin Zaharia.

Cu excepţia portarului Bogdan Vieru care s-a aflat de câteva ori pe banca de rezerve în cele 30 de jocuri disputate de FC Voluntari în Liga a II-a, ceilalţi opt fotbalişti au contribuit din plin la promovarea istorică în primul eşalon.

Cele mai multe jocuri au bifat Bogdan Barbu şi Adrian Bălan, câte 15, Bălan fiind şi unul dintre cei mai buni marcatori ai ilfovenilor cu 6 reuşite.

Ghinion pentru Zaharia

Revenit pe teren după o jumătate de an de absenţă, atacantul celor de la Voluntari, Alin Zaharia a ieşit accidentat şi, cel mai probabil, va pierde începutul noului sezon.

Zaharia l-a înlocuit în minutul 57 pe Lircă, dar nu a apucat să evolueze nici măcar o jumătate de oră. Fostul jucător al celor de la Concordia Chiajna a fost faultat la marginea careului, ieşind pe braţele colegilor.

Înlocuitorul său, Andrei Lapteş, avea să stabilească scorul final după numai un minut.

Marin da, Gheorghe ba

Eliminat uşor de Andrei Chivulete în chiar primul minut de joc, Marius Gheorghe va primi cel puţin două etape de suspendare. Fundaşul central va rata astfel nu numai returul cu FC II Voluntari ci şi finala fazei judeţene a Cupei României cu Unirea Izvoarele.

Ştefăniţă Marin în schimb va putea fi utilizat în finala cu Izvoarele urmând să fie suspendat doar pentru meciul cu FC II Voluntari deoarece eliminarea sa a provenit din două cartonaşe galbene.

Cum ar putea arăta Arsenal Malu în „returul” cu FC II Voluntari: Barbu – Guşă, Rugină, Fodor, Androne – Dăianu, Nemţescu, Marcu, Damian – Danciu, Jelescu.

Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!