La zi

Atenţie, cad ţurţuri! Cetăţenii au obligaţia să îndepărteze ţurţurii de la streşini şi jgheaburi

ISU Giurgiu reaminteşte cetăţenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a ţurţurilor de gheaţă formaţi la streşinile şi jgheaburile imobilelor pe care le deţin sau administrează, având în vedere pericolul ca, prin desprindere, ar putea să rănească oamenii şi să distrugă bunuri materiale.
În această dimineaţă, pompierii Detaşamentului Giurgiu au interevnit pe Strada 23 August din municipiul Giurgiu, unde au îndepărtat ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului unor clădiri, ce deveniseră adevărate pericole pentru trecători.
Este important de ştiut că persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe – în termen de maxim 24 de ore după încetarea ninsorii – zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute.
Totodată, atunci când există pericol iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la imobile, proprietarul/administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizare şi marcare a perimetrului expus riscurilor.

Intervenţia pompierilor se poate realiza doar în situaţii speciale, atunci când înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în siguranţă pentru îndepărtarea ţurţurilor şi există, astfel, risc de rănire.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!