Actualitate

Au început evacuările la Istru! Până la sfârșitul săptămânii, Căminul C va fi dezafectat

evac1

Luni, dis-de-dimineaţă, locatarii Căminelor C şi D de la Istru au fost vizitaţi de reprezentanţi ai Primăriei, însoţiţi de poliţişti locali. Cei care nu au contracte de închiriere legele au la dispoziie 24 de ore pentru a evacua locuinţele, Căminul C urmând a fi dezafecat până la sfârşitul săptămânii.

Unii au primit resemnaţi vestea că vor fi evacuaţi, alţii au încercat să îmbuneze autorităţile, promiţând că îşi vor plăti rapid datoriile. Reacţiile au fost diferite, de la caz la caz, însă, în general, operaţiunea demarată luni s-a derulat fără probleme deosebite.

Ce spun oamenii care sunt puşi în situaţia de a pleca din aceste blocuri? Că „e multă lume amărâtă, care nu are de unde plăti”, dar şi că „mulţi din vecinii noştri îşi bat joc de aceste blocuri şi nu vor să plătească”.

Ca în orice alt loc din lume, şi în aceste blocuri, fiecare cameră poartă amprenta celor ce o locuiesc. Aşa se face că aici găseşti camere cu pereţi şi tavanul căzut, camere în care oamenii stau laolaltă cu câinii şi piscile, într-o mizerie greu de descris, dar există şi camere foarte îngrijite, curate, cu pereţii reparaţi şi văruiţi, cu parchet pe jos şi chiar cu faianţă în oficiile ce ţin loc de bucătării.

Pentru cei care locuiesc în astfel de camere, operaţiunea de evacuare este şi nu este binevenită. Este, pentru că aşa se „curăţă” blocul şi nu este, pentru că ei au investit nişte bani în aceaste camere pe care, odată blocul dezafectat, va trebui să le părăsească.

evacuare

Oricum, evacuarea Căminului C, începută luni, va continua până la sfârşitul săptămânii, urmând ca acest bloc să fie demolat. Cei care locuiesc aici cu acte în regulă (ca şi în Căminul D, de altfel) vor fi mutaţi în alte locaţii, ceilalţi urmând a-şi căuta noi „sălaşuri”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!