Actualitate Economic

Autostrada Comarnic-Braşov, veşnica nebuloasă

comarnic brasovCei 53 de km de autostradă dintre Comarnic şi Braşov, dacă e să luăm de bune declaraţiile premierului făcute în ianuarie, anul curent, ar trebui finalizaţi până în 2017. Lurările ar fi trebuit însă demarate încă din aprilie dacă se vrea tăierea panglicii la termen, dar iată, ne apropiem de 1 august, iar muncitorii nu şi-au intrat încă în pâine. Ce se întâmplă, în fapt?

Conform spuselor lui Ioan Rus, noul ministru al Transporturilor, firma franceză VINCI care a câştigat licitaţia iar autostrada le-a fost concesionată, pur şi simplu nu are fondurile necesare pentru a demara lucrările. Culmea e că nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva, francezii de la VINCI fiind la a treia tentativă în ultimii zece ani când încearcă să construiască Comarnic-Braşov. Ei bine, de fiecare dată, eşecul a avut acelaşi corespondent. Compania nu a reuşit să găsească finanţare pentru demararea lucrărilor.
Nota bene, cu un an mai devreme, Victor Ponta a declarat că nu mai candidează la nicio funcţie dacă autostrada nu este finalizată până la finalul anului 2016.
Valoarea lucrărilor la această rută, altfel, importantă pe harta României începutului de secol 21, echivalează cu aproximativ 1,8 miliarde euro.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!