Actualitate

Având în vedere avertizarea meteo cod portocaliu de ploi, la nivelul ISU se constituie comandamentul operaţional

646x404 (1)Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu susţin că sunt pregătiţi pentru a interveni dacă situaţia o va impune, în urma ploilor abundente ce sunt aşteptate din acestă seară. A fost constituit comandamentul operaţional, iar primăriile trebuie să asigure un serviciu de permanenţă.

În urma unei videoconferinţe cu reprezentanţii autorităţilor centrale, şi cele judeţene s-au mobilizat deja, având în vedere că, de luni seară, de la ora 21.00, va intra în vigoare un cod portocaliu de ploi şi vânt puternic. Şi judeţul nostru se află printre cele avertizate. Cei de la ISU Giurgiu ne-au spus că sunt pregătiţi pentru a interveni în eventuale situaţii de urgenţă.

În aşteptarea intrării în vigoare a codului portocaliu au fost aşadar alertate toate forţele de intervenţie din judeţ. Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu au transmis deţinătorilor de iazuri agro-piscicole măsurile pentru exploatarea în condiţii de siguranţă a acumulărilor. La nivelul ISU se constituie comandamentul operaţional pe perioada avertizării meteo.

De asemenea, din Ordin al prefectului va fi instituit un serviciu de permanenţă în toate primăriile din Giurgiu.

Capitala şi opt judeţe din ţară, printre care şi al nostru, se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 – miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de ANM. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi cumulat 80 l/ mp.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!