Actualitate

Boboteaza, la Giurgiu

Marele praznic al Botezului Domnului a adunat, astăzi, 6 ianuarie 2018, sute de credincioși, la vechea Catedrală episcopală Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu, unde Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
După săvârşirea Sfintei Liturghii, mulţimea de credincioşi, împreună cu Ierarhul lor, alături de preoţi şi de diaconi de la toate bisericile din oraşul Giurgiu, au pornit în procesiune din faţa Catedralei Episcopale, către Canalul Sf. Gheorghe, unde, într-un loc special amenajat, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a săvârşit slujba de sfinţire a Aghesmei Mari.
La final, potrivit tradiţiei, PS Ambrozie a aruncat o cruce de lemn în apa Dunării, iar unul dintre tinerii creştini prezenţi a ridicat-o din apă, continuându-se, astfel, o datină ce dăinuie de veacuri în sufletul poporului nostru. Cu acest prilej, a avut loc premierea câștigătorului de către domnul Barbu Nicolae, primarul orașului Giurgiu.
Ca în fiecare an la aceste manifestări închinate slăvitului Praznic al Botezului Domnului, alături de mii de giurgiuveni, au fost prezente și numeroase oficialităţi judeţene şi locale, care au ţinut să ia parte la bucuria duhovnicească prilejuită de acest mare praznic al creştinătăţii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!