Actualitate ORDINE PUBLICA

Câinii de serviciu: pregătire zilnică și examen anual

       Patru dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei Giurgiu au participat la sfârșitul lunii octombrie la examenul de atestare periodică a exemplarelor canine pentru categoria de serviciu patrulare și intervenție. Examenul s-a desfășurat la Centrul Chinologic Sibiu și a constat în probe de disciplină și specializare.  La finalul activității câinii de serviciu au demonstrat că sunt pregătiți pentru misiunile pe care le au în competență, obținând medii cuprinse între 08.00 și 9,50.
Probele pe care aceștia le-au avut de trecut, împreună cu cei care le coordonează activitatea și se ocupă de pregătirea lor zilnică, au fost:

  1. disciplină: mers alături de conductor; pozițiile așezat și culcat; lăsare / chemare; întoarceri; trecere peste obstacole; reacția la focul de armă;
  2. specializare: căutare în încăperi; prindere a infractorilor și percheziție; apărarea conductorului; intervenție pentru restabilirea ordinii publice.

La această activitate au participat: Pam, zis Figo – 5 ani, Pama, zisă Luluța – 5 ani, Rafa, zisă Sara – 4 ani și Rax – 4 ani.
Câinii de serviciu pot participa la misiuni de asigurare, menținere și restabilire a ordinii publice (meciuri de fotbal, patrulări pedestre și auto, asigurarea unor perimetre, etc.), dar pot fi folosiți și pentru căutarea unui infractor în spații deschise sau în interiorul unor clădiri.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!