Actualitate

Căminul Cultural din Roata de Jos, în pericol să devină cârciumă

Căminul Cultural din comuna Roata de Jos este o construcţie nouă şi modernă, a cărei realizare a costat zeci şi zeci de miliarde de lei. Începută în perioada 2006- 2007, clădirea este aproape funcţională, mai lipsesc instalaţia de sonorizare şi mobilierul adecvat. Dar nu aceasta este problema. Consilierul local Constantin Marin, preşedinte al Organizaţiei PNL din Roata de Jos, ne-a relatat că în şedinţa Consiliului Local din 7 martie, primarul Marin Ghidănac a inclus pe ordinea de zi aprobarea concesionării Căminului Cultural. Dar acest proiect de hotărâre nu a fost decât un simplu enunţ înscris în respectiva ordine de zi. După cum afirmă liderul PNL din comună, nu a existat niciun alt document-referat, rapoarte ale comisiilor de specialitate, expunere de motive etc.- care să justifice această propunere, să explice de ce este oportună, ce scop are, care ar fi avantajele pentru comunitate ş.a.m.d. Aceasta cu toate că pe ordinea de zi scrie „proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, a caietului de sarcini şi a documentaţiei de atribuire (…) şi aprobarea demarării procedurii de concesionare”.

Având în vedere că primarul este susţinut de majoritatea consilierilor, concesionarea a fost votată aşa, „în orb”. Constantin Marin ne-a declarat că a solicitat documentele la care am făcut referire mai sus, dar nu le-a primit, fiind deja un obicei la Primăria Roata de Jos ca membrii Consiliului care nu sunt pe placul primarului Ghidănac să nu aibă acces la informaţii, chiar dacă este obligatoriu ca acestea să fie făcute publice.

Din ceea ce se discută prin comună, se pare că primarul s-ar fi înţeles cu un om de afaceri, deţinător al unei balastiere din zonă, să îi concesioneze Căminul Cultural, cu o redevenţă lunară de numai 1000 lei. Respectivul edificiu ar fi urmat să fie tranformat în restaurant şi în local pentru nunţi şi botezuri, ori altele asemenea, nicidecum pentru activităţi culturale, aşa cum are, de fapt, destinaţia. Dovadă ar sta faptul că omul de afaceri în cauză a şi adus, înainte de aprobarea Consiliului Local, mobilier adecvat. Adică mese şi scaune, precum şi două baruri. Numai că între timp s-a certat cu primarul Marin Ghidănac, şi a luat mesele şi scaunele înapoi. Acum, se vorbeşte că primarul a găsit un alt partener, tot om de afaceri, din Bucureşti, care este cumnatul unui bun prieten de-ai săi.

Consilierul Constantin Marin ne-a informat că a depus acţiune la instanţa de contencios administrativ împotriva hotărârii de concesionare a Căminului, şi a transmis Primăriei o solicitare prin care cere, în scris, să îi fie puse la dispoziţie documentele care susţin şi explică această hotărâre. Termenul în care Primăria trebuie să i le transmită este de 30 de zile, şi expiră pe 17 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!