Actualitate Educație La zi

Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” #ÎntoarcereaLaȘcoală debutează și la Giurgiu

Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” || #ÎntoarcereaLaȘcoală debutează și la Giurgiu, în prezența Secretarului de stat Maria- Ștefania Manea. Campania promovează un set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru. De asemenea, se urmărește și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.

Pe 08 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, a avut loc lansarea Campaniei Naționale de Informare ”Vaccinare și testare pentru învățare”, organizată de Ministerul Educației, campanie ce are ca scop principal informarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor.

Evenimentul a fost prezidat de doamna ministru secretar de stat, Maria Manea, printre participanți numărându-se prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, inspectorul general școlar al IȘJ Giurgiu, Adelina Sîrbu, directorul Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Iulian Stoenescu, vicepresedintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, viceprimarul Marian Damian, reprezentați ai unităților și instituțiilor de învățământ din municipiu și din județ și, nu în ultimul rând, ai elevilor și ai părinților.

În cadrul întâlnirii au fost analizate aspecte de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum: pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, transportul elevilor, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și digitalizarea educației. De asemenea, au fost analizate probleme specifice pentru elevi, studenți și cadre didactice, cărora le-au fost ascultate opiniile, doleanțele și eventuale propuneri pe care le-au avut în ceea ce privește domeniul lor de interes.

Atat doamna prefect Aneta Matei, cat si inspectorul general scolar Adelina Sarbu si vicepresedintele CJ Giurgiu, Eliabeta Mihalcea, s-au declarat sustinatoare ale vaccinarii, subliniind totodata importanța vaccinării personalului din învățământ, care, alături de respectarea celorlalte măsuri de protecție sanitară, reprezintă o modalitate eficientă de a limita efectele pandemiei și de a restabili normalitatea la nivel educațional.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!