Actualitate

Campanie de educaţie ecologică în şcoli, de Ziua Gărzii de Mediu

Se ştie că, pe 12 Martie, vom sărbători 14 ani de la înfiinţarea Gărzii Naţionale de Mediu, instituţie specializată în inspecţia şi controlul modului în care este respectată legislaţia de mediu.
La Giurgiu, miercuri, 8 martie, comisarii Gărzii de Mediu în parteneriat cu Asociaţia Prietenii de Lângă Tine au desfăşurat o campanie de educaţie ecologică cu elevii de la două şcoli din judeţ,  două dintre cele şapte unităţi şcolare înscrise în competiţia “Let’s Be ECO!”.
Este vorba despre unităţile şcolare din Adunaţii Copăceni şi Stăneşti, unde există elevi pricepuţi şi cadre didactice dedicate. În ambele situaţii, primarii celor două localităţi: Daniel Rusu şi Dănuţ Mitrea, sunt alături de elevi şi profesori şi susţin activităţile acestora, indeosebi pe cele ce au ca scop protejarea mediului înconjurător.
Au fost activităţi interactive. S-a vorbit despre ecologie, despre activitatea Gărzii de Mediu, dar şi despre importanţa colectării selective a deşeurilor, un subiect despre care auzim şi vorbim tot mai des în ultima vreme. De asemenea, au fost vizionate o parte din lucrările realizate de elevi din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător, pentru competiţia “Let’s Be ECO!”.
Mulţumim, pe această cale, elevilor, cadrelor didactice şi autorităţilor locale pentru implicarea lor în activităţi de conştientizare a protejării mediului şi de educaţie ecologică, precum şi în evenimente menite a încuraja comportamentul prin formarea unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător, în scopul îmbunătăţirii stării factorilor de mediu.
 
Comisariatul judeţean al Gărzii de Mediu              Asociaţia „Prietenii de lângă Tine”
Comisar şef,                                                                        Responsabil educaţie ecologică,
Dana Breazu                                                                              Mariana Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!