Actualitate

Campanie mizerabilă ”marca PSD”: s-a ajuns până la amenințări (indirecte) cu moartea!

gaini acl

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au ajuns, marţi, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff, păsările având la gât bileţele pe care scrie: „Eu sunt Iohannis”,”Mi-e frică de dezbatere”.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care urma să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga și Anca Boagiu.  

După acest incident, liderul PNL Klaus Iohannis a declarat că „această campanie electorală a devenit abominabilă”, menţionând totodată că simbolul găinii sau cocoşului cu capul tăiat a fost folosit de nazişti în anii ’40 şi reprezintă o ameninţare directă cu moartea.

„N-am crezut că discut în această campanie despre găini, dar iată că am ajuns şi aici. Pot să vă spun că această campanie electorală a devenit abominabilă. Domnule Ponta, aţi reuşit un record. Este cu distanţă cea mai mizerabilă campanie din ’90 încoace.

Iar legat de acest simbol, probabil nu ştiţi, este un simbol foarte vechi. Este o ameninţare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anii ’40 şi acest simbol a fost folosit de nazişti. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoş cu capul tăiat peste gard sau în casă, este o ameninţare directă cu moartea şi naziştii au avut grijă să şi execute pe respectivul. 

De aceea îmi permit să spun, dragii mei, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală. Să folosească unii în campanie simboluri şi ameninţări cu moartea, folosite ultima dată de nazişti, nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă daţi seama că este greşit să aruncaţi România în aer doar ca să ajungeţi dumneavoastră preşedintele României”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ACL, alături de preşedintele PPE, Joseph Daul.

www.mediafax.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!