Actualitate

Campanie "otrăvită" a PSD în Giurgiu! Giurgiuvenii sunt minţiţi "prin omisiune"

beny
De câteva zile, giurgiuvenii din mai multe cartiere ale orașului primesc niște scrisori semnate de primarul Nicolae Barbu. Pe lângă realizările pe care le „etalează” cu mândrie, edilul dezinformează intenționat locuitorii municipiului, cărora le scrie că prețul apei în oraș a fost majorat din cauza președintelui ADI, Dumitru Beianu.
În plină campanie electorală, giurgiuvenii din mai multe cartiere ale orașului s-au trezit cu mai multe scrisori semnate de primarul Nicolae Barbu. De fapt, mai multe exemplare ale aceluiași document, în care edilul explică, cu lux de amănute, câte ”realizări notabile” a avut de când a preluat mandatul, însă face și o serie de acuzații false, total nefondate. Astfel, primarul afirmă – cităm: ”În data de 23 septembrie, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, Dumitru Beianu (…), trecând peste refuzul Primărei Giurgiu și Primăriei Mihăilești au aprobat majorarea prețului cu 1,11 lei/mc la apa potabilă și apa uzată de la 5,71 la 6,82 lei/mc”. Așadar, vinovat de majorarea prețului apei este Dumitru Beianu.
În replică, Dumitru Beianu a declarat, pentru Valahia TV, că nu se pune problema majorării preţului apei, cel puţin nu în această perioadă, nicidecum nu se poate vorbi despre o majorare care deja s-a pus în practică. De altfel, majorarea preţului apei nu poate fi decisă, în niciun caz, de ADI, ci numai de Consiliul de Administraţie al SC Apă Canal, consiliu alcătuit din directorul societăţii şi doi reprezentanţi ai Primăriei.
În scrisoarea cu pricina, primarul informează (mai corect spus, dezinformează) giurgiuvenii cu privire la cele discutate în şedinţa ADI, citând un fragment din procesul verbal, care sună exact aşa: „Aprobarea avizului de principiu privind majorarea preţului la apă şi a tarifului la canalizare. Preşedintele invită să ia cuvântul reprezentantul operatorului regional Apa Service SA, dl. Preda Constantin, în calitate de invitat la şedinţă, care prezintă asociaţiilor motivele care au condus la o majorare totală a preţului cu 1,11 lei/mc apă potabilă şi apă uzată de la 5,71 la 6,82 lei/mc”. Şi atât! Ghilimele se încheie aici, însă Nicolae Barbu continuă, în scrisoare: „Proiectul a fost votat de reprezentanţii Consiliului Judeţean, Bolintin Vale, Bolintin Deal şi Slobozia, cel din urmă (…) fiind şi angajat al CJ. Primăria Giurgiu a contestat în  justiţie nelegalitate acestei decizii, existând şanse să nu fie pusă în aplicare”.
Ce „uită”, însă, să spună giurgiuvenilor Barbu este faptul că, din cauza faptului că Primăria Giurgiu nu şi-a trimis reprezentantul la acea şedinţă, NU a fost adoptată vreo hotărâre legată de majorarea preţului apei. Mai mult, Barbu mai „uită” şi că a primit, negru pe alb, o adresă din partea ADI care îl informează exact asupra acestui aspect: că NU S-A APROBAT HOTĂRÂREA PRIN CARE SĂ SE DEA AVIZ DE PRINCIPIU PENTRU MAJORAREA PREŢULUI APEI!
„Prin urmare, neexistând o astfel de hotărâre, cum se poate să fie atacată în Justiţie de Primărie, cum susţine domnul primar?Da, Primpria a atacat o hotărâre, dar este vorba despre extinderea ADI, nicidecum despre majorarea preţului apei, lucru imposibil, aşa cum am spus mai sus, atâta timp cât o astfel de hotărâre nu există!
Totul este doar o nouă manevră de campanie electorală a PSD, o campanie murdară, în care, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, se folosesc orice mijloace, inclusiv minciuna pe faţă, totul pentru a aduce voturi candidatului Victor Ponta! Însă eu nu pot minţi giurgiuvenii  şi nici nu pot să cred că noi, giurgiuvenii, suntem consideraţi chiar atât de naivi (ca să nu folosesc un termen mai dur) şi să credem chiar toate aceste aberaţii!
Sigur, trebuie să fiu sincer şi să spun că, în timp, preţul apei va creşte. Şi este normal, este o obligaţie asumată atunci când s-a câştigat proiectul prin care s-au reabilitat reţelele de apă. Însă există un grafic, există nişte termene şi nişte limite în care se fac aceste majorări. Şi, repet, creşterea preţului la apă depinde exclusiv de Consiliul de Administraţie al operatorului de apă şi de Consiliul local, nicidecum de ADI!
Mi se pare o manevră murdară ceea ce face acum, în plină campanie electorală, primarul Barbu, însă am certitudinea că giurgiuvenii ştiu să discearnă între adevăr şi minciunile „prin omisiune” lansate în ultimul timp de Barbu!”, a declarat Dumitru Beianu, preşedintele ADI.
 
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!