Actualitate Comunicate La zi ORDINE PUBLICA Social

Campaniei de prevenire ” Protect Your Pocket”, continua

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au demarat o serie de activități de prevenire a furturilor din buzunare în cadrul Campaniei de prevenire ” Protect Your Pocket”, în cartierele Tineretului și 1 Decembrie 1918, din municipiul Giurgiu.
Luni, 18 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a furturilor din buzunare în cadrul Campaniei de prevenire ” Protect Your Pocket”  în cartierele Tineretului și 1 Decembrie 1918, din municipiul Giurgiu.
Scopul activităților de prevenire a constat  în conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare, dar și principalele vulnerabilități în cazul acestui tip de criminalitate.
Polițiștii giurgiuveni au informat cât mai mulți cetățeni, din municipiul Giurgiu în special persoanele vârstnice potențiale victime, cu privire la metodele specifice prin care infractorii reușesc să fure din buzunare.
De asemenea, polițiștii giurgiuveni recomandă cetățenilor sa nu poarte portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor, nici bani la vedere sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, pantalonilor, etc.
Totodată, oamenii sunt sfătuiți să evite să aibă asupra lor sume mari de bani, iar când achită cumpărăturile, să nu scoată toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora.
Polițiștii giurgiuveni le-au făcut recomandări cetățenilor să acorde o atenție deosebită mai ales atunci când se află în zone aglomerate, la evenimente (supermarket-uri, în mijloace de transport în comun etc.), unde hoții de buzunare pot profita de orice moment de neatenție din partea acestora pentru a acționa.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!