La zi

Ce ascund pivniţele Vaticanului?

Adepţii teoriei conspiraţiei s-au pronunţat nu o dată referitor la misterele pe care liderii catolicismului le ascund în pivniţele Vaticanului. Potrivit acestora, în subteranele Catedralei San Pietro se ascund peste 100 de documente tabu, dintre care 20 nu au fost niciodată dezvăluite oamenilor de rând.

În privinţa acestor 20 de mistere s-au ţesut nenumărate ipoteze, care mai de care mai fanteziste, dar unele par a avea şi un suport logic, plauzibil.

Se vorbeşte astfel de scrisorile controversate ale Papei Pius al XI-lea către Adolf Hitler, dar şi de scrisoarea lui Henric al VIII-lea către sfântul părinte prin care îl anunţa că renunţă la catolicism şi aderă la anglicanism.

Nu  lipsesc din ”documentele secrete” taine tehnologice care prezintă conoportarea, teleportarea sau levitaţia, la toate aceste posibile piscuri ale progresului ştiinţific adăugându-se documente care atestă începuturile creştinismului şi care dacă ar fi publicate, ar zgudui din temelii însăşi esenţa catolicismului.

Arhivele respective sunt prohibite, în general neputând fi vizitate de către oricine. Cei care depun cereri pentru a le studia trebuie să fie analizaţi/inspectaţi de către Consiliul Cardinalilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!