Actualitate

CONFORM REZULTATELOR ULTIMELOR SONDAJE, FLORIAN NICOLAE ŞI DUMITRU BEIANU OCUPĂ PRIMUL LOC ÎN OPŢIUNEA ELECTORATULUI GIURGIUVEAN!

sondaj1Adepţi ai sondajelor, de cele mai multe ori măsluite, PSD-iştii ne fluturau, ades, clasamente şi topuri, pe care şi le asumau, deşi realitatea, aşa cum spuneam, era cu totul alta.

Deoarece evidenţele i-au lăsat şi fără acest mijloc de manipulare a opiniei publice, social-democraţii nu mai îndrăznesc să iasă public, nu au cu ce. Realitatea crudă în care se regăsesc şi care-i plasează pe o poziţie secundă, faţă de PNL, nu doar că  nu-i avantajează, dar le confirmă şi locul pe care-l ocupă, în opţiunile electoratului giurgiuvean.

Revenind la competiţia din plan local, pentru câştigarea funcţiei de primar este evident faptul că, doar primii candidaţii contează, iar conform sondajul realizat, recent, de Agenţia de Rating Politic, acestia sunt, în ordinea prefecrinţelor exprimate de respondenţi, Florian Nicolae şi Nicolae Barbu.

Realizat pe un eşantion destul de consistent de populaţie adultă, sondjul relevă faptul că 58% dintre cei intervievaţi îl girează  cu încredere pe Florian Nicolae, candidatul PNL, în timp ce pe Nicolae Barbu, PSD, doar 42 % dintre respondenţi au confirmat. Aşadar, la o diferenţă de 16 % în clasamentul opţiunilor exprimate, Nicolae Barbu ar ocupa locul doi în preferinţele giurgiuvenilor.

         Astfel, conform  Agenţiei de studii, la capitolul încredere, Florian Nicolae ocupă, locul întâi, cu 58,5%, urmat de Dumitru Beianu, preşedintele PNL Giurgiu, cu 57,5%, Lucian Iliescu, cu 48%, Nicolae Barbu, cu 42%, Liliana Ciobanu, cu 31,5%, Alexandru Vladu, cu 29,5%, restul candidaţilor situându-se sub aceste cote, la diferenţe destul de apreciabile.

ÎNCREDERE – EVOLUŢIE.

         – FLORIAN NICOLAE          PNL            58,0%

         – DUMITRU BEIANU           PNL            45,0%

         – NICOLAE BARBU              PSD            42,0%.

Destul de critică la adresa lui Barbu, primarul în exerciţiu, intenţia de vot a giurgiuvenilor arată, conform aceloraşi studii, astfel:

INTENŢIE DE VOT PENTRU PRIMAR:

         – FLORIAN NICOLAE          PNL            49,0%

         – NICOLAE BARBU              PSD            23,0%

         – ALEXANDRU VLADU      ALDE           9,0%

 Aşadar, declaraţia PSD, conform căreia, Nicolae Barbu ar sta foarte bine în sondaje şi că s-ar afla în topul preferinţelor,  pentru Primăria Giurgiu este una, evident, nerealistă, motiv pentru care, în această campanie, au şi evitat prezentarea rezultatelor sondajelor locale.

Analizând după cum stau lucrruile, se pare că, ajutorul lui Dragnea şi Ponta nu are nicio şansă să ajungă la Barbu, o dată pentru că a venit prea târziu şi, apoi, fiindcă, pe Barbu, realmente, nimic nu l-ar mai putea salva de la cădere, în care, de altfel,  se află de foarte mult timp.

 (I.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!