Actualitate La zi Social VREMEA

Consiliului Județean Giurgiu a intervenit prompt pe Drumurile Județene

Printr-un COMUNICAT DE PRESĂ, Consiliului Județean Giurgiu informeaza publicul cu privire la starea drumurilor judetene, unde se circulă normal, în condiții de iarnă, informanand ca în bazele de deszăpezire și în punctele de sprijin sunt disponibile materiale antiderapante pentru eventuale intervenții.

        În vederea asigurării circulației rutiere în condiții de siguranță, s-a intervenit pentru prevenirea și combaterea poleiului, deszăpezirea sectoarelor de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, acolo unde a fost necesar.  Încă din timpul nopții de 07 decembrie 2020, în bazele de deszăpezire și punctele de sprijin s-au făcut pregătirile necesare, în ceea ce privește încărcarea autobasculantelor cu antiderapant și ieșirea în activitatea de patrulare.

            Operatorii economici care acționează pe drumurile județene din Giurgiu au acționat astfel:

  • Lotul 1 (Baza nr.2 Centru-Punct de sprijin nr.3-Punct de sprijin nr.4 Centru Vest) – stratul de zăpadă a fost de 6 cm, s-a acționat cu 8 utilaje, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost  aproximativ de 40 tone de sare și 50 tone de nisip.
  • Lotul 2 (Baza nr. 5 Nord Vest, punct de sprijin nr. 6 Nord și Punct de sprijin nr. 7 Vest) stratul de zăpadă a fost de 5-6 cm,  pe drumurile județene s-a acționat preventiv cu 9 auto-utilajele, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost de 50 tone de sare și  50 tone de nisip.

            La acest moment, pe drumurile județene din Giurgiu se circulă normal, în condiții de iarnă, iar în bazele de deszăpezire și în punctele noastre de sprijin sunt disponibile materiale antiderapante pentru eventuale intervenții.

            Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și depunere strat de zăpadă.

            În vederea asigurării siguranţei traficului rutier pe toate drumurile judeţene, pe perioada de iarnă, Consiliul Județean Giurgiu roagă participanţii la trafic să circule cu atenţie sporită și prudență, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenţie și, de asemenea, recomandarea este ca maşinile să fie echipate corespunzător.

FOTO: arhiva

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!